Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnské letiště zavedlo opatření kvůli koronaviru

Na koronavirus a prevenci nově upozorňují na brněnském letišti letáky. S ohledem na rozsah pravidelných letů je nebezpečí výrazně nižší než na velkých letištích.

Na brněnském letišti upozorňují na situaci vyvěšené letáky

Podle pokynů Ministerstva zdravotnictví ČR začalo letiště s informační kampaní pro cestující, letáky jsou vyvěšené na všech viditelných místech. Letiště Brno chce být stále v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí a pokud doporučí další opatření, ihned je zavede.

"Určitě zde není důvod k panice. S ohledem na rozsah našich pravidelných letů je nebezpečí výrazně nižší než na velkých letištích. Pokud i přesto přiletí cestující, který v blízké době navštívil některou ze zemí, kde se zdroj nákazy potvrdil a nebude se cítit zdravotně nejlépe, může se ihned po příletu obrátit na personál letiště, který je odborně proškolen k dalšímu postupu," uvedl mluvčí letišě Jakub Splavec.

Z Brna momentálně létají tři pravidelné linky, a to do Londýna, Milána a Berlína. Nejbližší je přílet z Londýna dnes v 17:30.

Premiér Babiš plánuje dočasný celorepublikový zákaz letů do Číny

Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že ode dneška zavádí informační kampaň a cílený screening cestujících na všech českých letištích. V důsledku nákazy novým typem koronaviru zemřelo v Číně do čtvrtka 213 lidí a 9692 se nakazilo.

V Evropě byla nákaza koronavirem potvrzena ve Francii, Německu, Finsku, Itálii a Velké Británii. V Česku bylo dosud kvůli možné nákaze testováno 33 vzorků. Ani v jednom případě se nákaza neprokázala. Globální stav zdravotní nouze kvůli epidemii nového koronaviru vyhlásila Světová zdravotnická organizace (WHO) ve čtvrtek. Premiér Andrej Babiš uvedl, že v pondělí navrhne vládě dočasný zakáz letů do Číny.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Brno Airport

Štítky koronavirus, Brno, letiště, COVID-19, Letiště Brno-Tuřany, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Čína, Andrej Babiš, Světová zdravotnická organizace, Krajská hygienická stanice, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště zavedlo opatření kvůli koronaviru  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.