Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Bauerova ulice v Brně projde rekonstrukcí za čtvrt miliardy, na Riviéru povedou pěší lávky

Silničáři chystají v Brně úpravy části velkého městského okruhu v Bauerově ulici. Jde o úsek zhruba od kruhového objezdu za hotelem Voroněž až po křižovatku u deváté brány brněnského výstaviště. Za čtvrt miliardy silnici a její okolí upraví tak, aby byl provoz výrazně bezpečnější, přechody pro chodce k Riviéře nahradí lávky. Ideálně by mělo být hotovo v roce 2023, uvedl ředitel brněnského závodu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) David Fiala.

Menší část peněz zaplatí také město, které má připravenou k podpisu smlouvu s ŘSD o spolupráci. Kromě přechodů skončí také parkování podél silnice vpravo ve směru do Pisárek a protisměrné jízdní pásy budou ve středu fyzicky oddělené, dnes je zde namalovaná pouze dvojitá nepřerušovaná čára.

Šířka velkého městského okruhu

Silnice také bude šířkově odpovídat parametrům velkého městského okruhu. „Jde především o vyšší bezpečnost, protože dnes je to z tohoto pohledu katastrofa," řekl Fiala. Především v létě, kdy zde parkují návštěvníci Riviéry, není vjezd ze silnice a výjezd na ni nijak regulovaný a každý si jezdí, jak potřebuje. Mnozí ani nerespektují dvojitou středovou čáru a vjíždí na parkoviště či vyjíždí z něj přes ni.

Otevření za dva až tři roky

„Ještě letos bychom chtěli získat stavební povolení a předpokládáme, že se bude stavět jeden a půl sezony," řekl Fiala. Pokud by se stihlo upravenou silnici otevřít v roce 2023, bylo by to současně s částí velkého městského okruhu v Žabovřeské ulici. O stejném roce se zatím mluví v souvislosti se zprovozněním dalších úseků v severovýchodní části města, tedy o Tomkově náměstí a Rokytově.

Bauerova v nové podobě má přispět také k plynulejší a bezpečnější dopravě v době, kdy by mohla být v její blízkosti v areálu Veletrhů Brno hotová stavba multifunkční sportovní haly. Město usiluje o její dokončení v roce 2023, aby se v ní mohlo o rok později hrát mistrovství světa v hokeji.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Google Maps

Štítky rekonstrukce, bauerova ulice, Brno, řsd, vmo, silnice, Tim Hamilton, Silnice I/42, Ředitelství silnic a dálnic, Voroněž, Brněnské výstaviště, Mistrovství světa v ledním hokeji, Veletrhy Brno, Pisárky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bauerova ulice v Brně projde rekonstrukcí za čtvrt miliardy, na Riviéru povedou pěší lávky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.