Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ŘSD začne příští rok na jaře stavět nový most přes Nové Mlýny

Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD) začne příští rok stavět nový most přes vodní nádrž Nové Mlýny na Břeclavsku. Práce začnou na jaře a skončí v listopadu, řekl dnes ČTK ředitel brněnského závodu ŘSD David Fiala. Starý most je ve špatném stavu. Náklady jsou kolem 350 milionů korun. Součástí investice jsou i úpravy krajských silnic pro objízdnou trasu nebo vybudování lávky pro cyklisty, kterou zaplatí Jihomoravský kraj. Plánuje totiž podél silnice I/52 cyklostezky.

Most je na silnici I/52 vedoucí z Mikulova na Brno. V minulosti se ukázalo, že je v horším stavu, než se předpokládalo. Proto ho silničáři loni uzavřeli a nasunuli na něj jako provizorium most za 21 milionů, který bude fungovat do doby, než bude hotov nový most. Provizorium funguje s omezenou rychlostí 20 kilometrů za hodinu. ŘSD muselo řešit nedodržování rychlosti, a proto v místě začalo úsekové měření, jehož cílem je zamezit výraznějšímu poškození náhradního mostu.

Stavba nové konstrukce začne příští rok v březnu. Původně měl most stát více než 100 milionů korun, podle Fialy jsou ale součástí prací úpravy krajských silnic v okolí, které budou sloužit po dobu výstavby nového mostu jako objízdná trasa. Tyto práce budou stát skoro 100 milionů korun.

Asi 30 milionů bude stát lávka na mostě, na níž kraj plánuje cyklostezku. Náklady na lávku uhradí Jihomoravský kraj. Postupně plánuje na lávku navázat další cyklostezky v délce zhruba tří kilometrů, které povedou podél silnice I/52, uvedl hejtmanův náměstek Petr Hýbler (ANO).

 

Autoři | Foto Google maps

Štítky ČR, doprava, stavby, Jihomoravský, Ředitelství silnic a dálnic, Nové Mlýny, silnice, lávka, Tim Hamilton, cyklostezka, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, Brno, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ŘSD začne příští rok na jaře stavět nový most přes Nové Mlýny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.