Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté v Brně dnes ráno uzavřeli Táborskou, šaliny nabíraly výrazně menší zpoždění

Policisté dnes ráno v Brně uzavřeli na více než hodinu vjezd do Táborské ulice ve směru do centra. Tramvaje díky tomu získaly víceméně volnou cestu a jejich zpoždění se pohybovalo do 15 minut, což je výrazně méně než v minulých dnech. Policisté budou připraveni operativně Táborskou pro auta uzavřít i v dalších dnech, pokud provoz zhoustne natolik, že by tramvaje zůstaly v koloně, potvrdil mluvčí policistů David Chaloupka.

Na operativním uzavření se dohodl minulý pátek dopravní podnik s policií, magistrátem i městskou částí. Tramvaje totiž nabíraly v kolonách běžně půlhodinové zpoždění a výjimečně dokonce 50 minut, což komplikovalo provoz v celém městě. Ulicí projíždějí páteřní linky 8 a 12 a také linka 10.

Táborská se pro auta uzavřela zhruba na hodinu

Vjezd do Táborské byl zavřený zhruba od 7:40 do 8:50. „Dnešní opatření vnímáme velice kladně. Byla zajištěna průjezdnost tramvají ve směru do centra," řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Auta nemohla do Táborské vjet z ulice Gajdošovy a Otakara Ševčíka, musela pokračovat rovně v obou směrech. „Provoz v okolí, kde jsou kolony i bez tohoto opatření, ještě zhoustl a řidiči přirozeně hledali možnosti, jak Táborskou objet. Na Křenové plynulosti pomáhali ještě kolegové z městské policie. Při objíždění někteří řidiči zůstávají stát v tramvajovém pásu a strážníci dohlíželi na to, aby se tak nedělo," řekl Chaloupka.

Uzavírka bude možná každý den, záleží na situaci

Policisté jsou připravení dělat stejné opatření i do budoucna. „Záleží na každodenní situaci. Třeba někteří řidiči budou místo už plánovaně objíždět, nebo přesednou do tramvají," uvedl Chaloupka.

Důvodem kolon jsou opravy Zábrdovického mostu a zúžení ze čtyř pruhů na dva okolo Zvonařky. Řada řidičů tak raději jezdí přes Táborskou a Křenovou.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky táborská, uzavření, policisté, šaliny, zpoždění, Brno, Otakar Ševčík

Policisté v Brně dnes ráno uzavřeli Táborskou, šaliny nabíraly výrazně menší zpoždění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.