Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

Dělníci nedaleko centra Brna našli leteckou pumu. Policisté evakuují dva objekty a uzavřeli železnici

Dělníci poblíž centra Brna našli leteckou pumu z druhé světové války, policie evakuuje dva přilehlé objekty. Ulice je uzavřená, zastavený je provoz na nedaleké železniční trati, v místě pracuje pyrotechnik. Informace poskytl mluvčí policie Pavel Šváb.

Pumu našli dělníci v Čelakovského ulici, uzavřená je kvůli tomu i Táborská, přes kterou jezdí městská hromadná doprava. „Nález pumy z druhé světové války při výkopových pracích omezuje běžný život a dopravu v Táborské ulici a blízkém okolí. Evakuujeme dva přilehlé objekty, zastaven provoz na železniční trati, na místě pracuje pyrotechnik,“ uvedli policisté na sítí X.

Provoz na železnici je zastavený podle webu Českých drah mezi hlavním nádražím a zastávkou Brno-Slatina. Nejede kvůli tomu například rychlík Bouzov, mezi Brnem a Vyškovem jej nahradí autobus. Kvůli zastavenému provozu na železnici bude mít zpoždění například i EC 278 Metropolitan na lince Budapešť – Praha.

Změny jsou i v městské hromadné dopravě. Autobusová linka 64 kvůli omezení v Táborské jede obousměrně odklonem ulicí Geislerovou. Vynechává tak zastávky Jílkova a Mošnova. Stojí tramvajová doprava. Náhradní doprava za linku 9 ve vyloučeném úseku dopravní podnik nezavedl. Pro jízdu do Juliánova mají cestující využít například linky 55 a 78 ze Staré osady.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky PČR, policie, zbraně, doprava, munice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci nedaleko centra Brna našli leteckou pumu. Policisté evakuují dva objekty a uzavřeli železnici  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.