Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Hasiči na Vyškovsku evakuovali několik lidí. Po dešti se rozvodnil potok

Na Vyškovsku se po bouřce a vydatném dešti rozvodnil potok Hvězdlička, hasiči museli v noci z neděle na pondělí z domů v Hvězdlicích a nedalekých Milonicích evakuovat několik lidí. Voda v noci stále stoupala, i když přestalo pršet.

„Pytlujeme vchody do domů, evakuujeme jednotlivce, aby byli mimo ty domy, které jsou částečně zaplavené, uvedl v noci mluvčí uvedl hasičů Jaroslav Mikoška.

Pro osobní vozy podle něj přestávala být průjezdná i silnice mezi Nesovicemi a Milonicemi. „Voda stále ještě stoupá, přestože už neprší. Monitorujeme situaci také pod železničním mostem v Nesovicích, kde zbývá jen pár centimetrů,“ uvedl Mikoška před půlnocí.

Bouřky na jihu Moravy vyvrací stromy a komplikují železniční dopravu. Déšť poškodil střechu tělocvičny u Tišnova

Jihomoravští hasiči od nedělní patnácté hodiny zasahují na mnoha místech po celém kraji. K osmnácté hodině napočítali 60 případů, nejčastěji šlo o popadané stromy, větve nebo odčerpávání vody. Nejvíc práce prozatím mají na Tišnovsku, kde dokonce...

Bouřka a vydatný déšť začal na jihu Moravy v nedělních odpoledních hodinách. Zatímco na Brněnsko a Blanensko hasiči vyjížděli především kvůli popadaným stromům, kvůli čerpání vody vyjížděli právě především na Vyškovsko. Několik zatopených domů evidují v Ivanovicích na Hané.

Hvězdlička pramení v Chřibech, Hvězdlice jsou první obcí, kterou protéká. Vlévá se do ní několik dalších menších toků, například Pavlovický potok. U Nesovic se Hvězdlička vlévá do větší Litavy.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky HZS JMK, hasiči, bouřka, déšť, voda, potok, záplava, Vyškovsko, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči na Vyškovsku evakuovali několik lidí. Po dešti se rozvodnil potok  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.