Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Úterý 2. července 2024  |  Svátek má Patricie
Bez reklam

Bouřky na jihu Moravy vyvrací stromy a komplikují železniční dopravu. Déšť poškodil střechu tělocvičny u Tišnova

Jihomoravští hasiči od nedělní patnácté hodiny zasahují na mnoha místech po celém kraji. K osmnácté hodině napočítali 60 případů, nejčastěji šlo o popadané stromy, větve nebo odčerpávání vody. Nejvíc práce prozatím mají na Tišnovsku, kde dokonce museli zajistit střechu školní tělocvičny.

Všechny události prozatím byly bez zranění, napsal na síti X mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška„Výjezdy spojené s bouřkou evidujeme po patnácté hodině. V drtivé většině jde o popadané stromy či větve, a to na Brněnsku, především u Tišnova, a také na Blanensku," uvedl Mikoška.

S odstraňováním stromů se pojí asi 40 událostí, dalších šest je čerpání vody, zbylé jsou odstraňování nebezpečných stavů. Mezi ně patří i odstranění či zajištění plechu na střeše školní tělocvičny v oblasti Tišnova, konkrétně v Dolních Loučkách. 

Problémy jsou i na kolejích, podle webu Českých drah stojí provoz na trati 250 v úseku Tišnov - Řikonín kvůli poruše zabezpečovacího zařízení po bouřce. V úseku je zavedena náhradní autobusová doprava.

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem dnes večer zasáhnou podle meteorologů hlavně východní polovinu země. Na východě Moravy a Slezska hrozí do noci. Aktuální výstraha meteorologů na velmi silné bouřky tam skončí až hodinu po půlnoci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Jihomoravský kraj, jižní Morava, bouřky, počasí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bouřky na jihu Moravy vyvrací stromy a komplikují železniční dopravu. Déšť poškodil střechu tělocvičny u Tišnova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.