Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

U Brněnské přehrady zkolaboval a zemřel cyklista. Měl zástavu srdce

V sobotu zasahovali jihomoravští záchranáři u několika cyklistů. Na Brněnsku ošetřili ženu po pádu z kola, na Blanensku pomáhali zraněnému muži ze singletrailu. U Brněnské přehrady zkolaboval při jízdě na kole muž, na místě zemřel.

Pomoc jihomoravských záchranářů potřebovalo v sobotu několik cyklistů. Na Brněnsku ošetřili ženu, která si po pádu z kola poranila nohu. Na Blanensku zasahovali u muže středního věku, jenž se zranil při sjíždění takzvaného singletrailu. Z lesa jej pomáhali dostat také hasiči.

„Nedaleko Brněnské přehrady na kole zkolaboval muž seniorského věku, jenž v důsledku zástavy oběhu zemřel,“ řekla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Za cyklistou k Brněnské přehradě vyrazila pozemní lékařská posádka, terénní speciál i vrtulník. „Pacient utrpěl zástavu oběhu. Pomoc poskytli na základě rad našeho operátora laici, kteří byli na místě, na resuscitaci pak navázali zdravotníci. Přes obrovské úsilí všech zúčastněných se však oběh pacienta obnovit nepodařilo,“ uvedla Bothová.

Cyklista na Blanensku havaroval v lese. Z nepřístupného terénu ho hasiči vyprostili vrtulníkem

Letečtí záchranáři z jihomoravského hasičského sboru pomohli s transportem zraněného cyklisty u Jedovnic. Muž havaroval v lese a terén byl pro sanitku nepřístupný. Pomáhali záchranáři i profesionální i dobrovolní hasiči.

Záchranáři vyzývají, aby lidé při cyklistice nepřeceňovali své síly, neměli v uších sluchátka, dodržovali pitný režim, avšak nepili alkohol. Nabádají také k tomu, aby zkontrolovali technický stav hlavně brzd kola a používali helmu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky nehoda, cyklistika, úmrtí, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Brněnské přehrady zkolaboval a zemřel cyklista. Měl zástavu srdce  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.