Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do Brna se po letech vrátí jízdy retro šalinou a trolejbusem. Spoje vyjedou o prázdninách

Brněnský dopravní podnik nachystal na letní víkendy po čtyřech letech plnohodnotný provoz historických linek, tramvajové H4 a trolejbusové H24. V minulých letech mu bránila pandemie covidu i různé stavební práce, především na Mendlově náměstí, kde má konečnou tramvaj i trolejbus. Linky vyjedou poprvé 1. července, naposledy vyjedou poslední prázdninovou neděli.

Na lince H4 bude jezdit tramvaj zvaná Dřevák z roku 1943, na lince H24 se bude střídat více starých trolejbusů jak z flotily retrovozidel dopravního podniku, tak starší typy z Technického muzea v Brně, řekl generální ředitel Miloš Havránek.

Obě linky budou v provozu od 10:00 do 19:00 v hodinovém intervalu a platí v nich standardní jízdné. Linka H4 bude vyjíždět z náměstí Svobody a kvůli pracím na předláždění Masarykovy bude jezdit přes Moravské náměstí Rooseveltovou ulicí na hlavní nádraží a dále po Hybešově na Mendlovo náměstí. Jízdní řád linky H24 je vytvořený tak, aby se dalo plynule na Mendlově náměstí přestoupit z tramvaje. Trolejbus pojede po Hlinkách do Pisárek a k Anthroposu a po Veslařské ulici přes Jundrov na zastávku Vozovna Komín.

„Na Mendlově náměstí je konečně hotovo. Loni tam bylo staveniště a pro cestující to bylo značně nekomfortní," zmínil dopravní ředitel Jan Seitl přestavbu náměstí, která skončila letos začátkem jara. Pokud budou mít cestující štěstí, poveze je v historické tramvaji právě dopravní ředitel Seitl s generálním ředitelem Havránkem, kteří příležitostně historickou tramvaj řídí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Dpmb, Jízdy, Retro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Brna se po letech vrátí jízdy retro šalinou a trolejbusem. Spoje vyjedou o prázdninách  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.