Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Volební účast v Brně trhala rekordy. K urnám přišlo téměř sedmdesát procent lidí

Prezidentské volby se těší obrovskému zájmu veřejnosti. V Brně dorazilo krátce před uzavřením volebních místností takřka 70 procent oprávněných voličů. Vysokou účast hlásí i další jihomoravská města, například Kuřim, Letovice, Boskovice nebo Hustopeče.

V Brně byla hodinu před uzavřením volebních místností účast 68,56 procent. Očekává se, že procenta ještě narostou. Už nyní je jasné, že v moravské metropoli přišlo k volbám více lidí než v roce 2018, kdy se prezidentské volby konaly naposledy. 

„Pro srovnání uvádím i údaj k danému času z I. kola prezidentských voleb z roku 2018, to byla průběžná volební účast 63,81 procent,“ sdělil mluvčí brněnské radnice Filip Poňuchálek

Ani v jiných jihomoravských městech voliči nezahálí. Přes sedmdesát procent plnoletých lidí došlo k urnám v Letovicích, Boskovicích, Hustopečích nebo v Kuřimi, kde volila i jedna z favoritek v boji o Hrad Danuše Nerudová. „Volební účast v Jihomoravském kraje v prvním kole prezidentských voleb k 13:00 je 66,95 procent,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Alena Knotková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Magistrát, Statistiky, Volby, Prezidentské

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volební účast v Brně trhala rekordy. K urnám přišlo téměř sedmdesát procent lidí  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.