Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brno má restauraci, kde obsluhuje robot. Jmenuje se Bella a mluví plynně česky

PR článek

V brněnské restauraci Pepe Food & Gym na Škrobárenské ulici potkáte mezi číšníky=smrtelníky i autonomní robotickou servírku. Návštěvníci restaurace, která se specializuje na polední menu si pochutnají na výborném obědě a navíc si odnesou i nezapomenutelný zážitek.

Jak Bella funguje

Robot má nasnímaný celý prostor restaurace Pepe Food & Gym i zázemí kuchyně. Obsluha naloží jídlo na podnos a určí, ke kterému stolu objednávka patří. Bella dorazí ke stolu a vyzve hosty, aby si své jídlo vyzvedli. Po předání pokračuje k dalším stolům, nebo se vrací zpět do kuchyně pro další objednávky.

Co na Bellu říkají hosté

Bella je mezi návštěvníky restaurace velmi oblíbená. „Měli jsme trošku strach, že nás robot ochudí o osobní kontakt se zákazníky. Je to ale naopak. Bella jídlo rozveze a my máme mnohem víc času se věnovat zákazníkům,“ popsal majitel restaurace Michal Peterka.



Bella umí „přeskočit” překážku, v prostoru se ladně vyhýbá statickým i dynamickým objektům a reaguje také na dotyk. Pokud jí pohladíte nebo poplácáte po hlavě, pochválí vás. Zároveň si ale umí říct, že se jí něco nelíbí. Nejroztomilejší robotickou obsluhu tak milují obzvláště děti, které ji s oblibou nahánějí v rozlehlém prostoru brněnské restaurace.

Bella jako zaměstnanec

Robot v brněnské restauraci ušetří jejím zaměstnancům desítky nachozených kilometrů denně.  Na jedno naložení totiž rozveze 8 talířů a to žádný číšník nezvládne. Má vždy dobrou náladu, nepotřebuje dovolenou ani nechytí rýmu. Na současném trhu práce v oblasti gastronomie se tak pravděpodobně brzy stane pomocníkem ve výrazně větším množství restauračních provozů.

Proč zrovna v restauraci Pepe Food & Gym?

Majitel brněnské restaurace je nadšencem do nových technologií a vyhledávání příležitostí. Kromě provozování restaurace má i své fitness centrum a vyrábí krabičkovou dietu. Tým společnosti Pepe Food & Gym letos navíc dokončil vývoj vlastního IT systému pro výrobu a rozvoz jídla po Brně prostřednictvím jejich e-shopu. Hledají možnosti, jakými procesy gastronomii posouvat kupředu a Bella je tak dalším dílem do jejich skládačky.

Kde se Bella v Brně vzala

Bella se do brněnské restaurace dostala prostřednictvím společnosti Betttaroe, která se soustředí na hledání řešení pro zvýšení efektivity provozu v reálných podnikových prostředích a dodává gastro roboty na český trh. Restaurace Pepe Food & Gym je jedinou restaurací v Brně, kde se s obsluhujícím robotem můžete setkat. Nenechte si ujít jedinečnou příležitost a zastavte se v Pepe Food & Gym na oběd.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky restaurace Brno, roboticka obsluha, autonomni robot, Pepe Food & Gym, BellaBot, restaurace, Brno, robot, jídlo, BELLO spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má restauraci, kde obsluhuje robot. Jmenuje se Bella a mluví plynně česky  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.