Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Cejl oživí luxusní rezidence s byty, dětským hřištěm či službami

V brněnských Zábrdovicích v ulici Cejl vyroste nový vícefunkční objekt nazvaný Pekárenský dvůr. Nabídne více než 200 bytů, dětské hřiště, obchody, parkovací místa nebo prostor pro relaxaci mezi zelení.

Plánovaný projekt ponese název Pekárenský dvůr. Developer chce pojmenováním odkazovat k dlouhé tradici pekáren v oblasti. Stavba nabídne čtyři bytové domy, v nichž se vybuduje takřka 250 bytů různých velikostí. Součástí je také 220 parkovacích míst, tři tzv. townhousy – městské domy s vlastní zahrádkou, obchody či komunitní centrum s knihovnou. Celkem vyjde projekt na bezmála 1,5 miliardy a hotovo má být do dvou let.

Do rychle se rozvíjející lokality brněnských Zábrdovic chceme přinést to, o co jsme se snažili vždy - jedinečnou architekturu navrženou špičkovými designéry a architekty s důrazem na využití kvalitních materiálů. Zároveň chceme přinést nový koncept bydlení, ve kterém budou mít lidé dostatek soukromí, ale také hodně prostorů a možností, jak trávit čas společně,“ uvedl k projektu Tomáš Vavřík, zakladatel developerské firmy Domoplan.cz.

Podle webových stránek pekarenskydvur.cz vyjdou menší byty o rozloze 23,7 metru čtverečních na 2,6 milionu korun, ten nejdražší s rozlohou 108,5 metru čtverečních stojí 10,7 milionu korun.  Townhouse vyjde zhruba na 7,5 milionu korun.

Oživený Bronx

Projekt na výstavbu Pekárenského dvora není jediný, která má oživit lokalitu tzv. Bronxu. V posledních letech vznikly nové byty, staré budovy se opravily a rozrostla se síť služeb. Na stole leží i další projekty. Například studie na oživení vnitrobloku ve Francouzské ulici nebo tento týden začalo město s výstavbou v proluce v Bratislavské ulici, kde do zhruba roka za 40 milionů korun vznikne sedmipodlažní bytový dům. Byty obsadí mladé rodiny či hůře se pohybující senioři.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Domoplan.cz

Štítky Bronx, Brno, Cejl, Výstavba, Reality, projekt, dvůr, dětské hřiště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cejl oživí luxusní rezidence s byty, dětským hřištěm či službami  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.