Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Obraz sv. Klimenta se vrací po skoro třiceti letech domů na Slovensko

Obraz sv. Kliment se dočkal velkého návratu domů. Umělecké dílo Antona Haffnera se postrádalo od roku 1993, kdy jej někdo ukradl z kostela Na Kalvárii ve slovenské Rožňavě. Znovu se objevilo loni, když jej chtěl majitel soukromé sbírky prodat ve veřejné aukci.

Sběratel, jenž cenný obraz z 19. století vlastnil, neměl celou dobu ponětí o pochybném původu uměleckého kusu. Že se jedná o kradený obraz, se dozvěděl teprve ve chvíli, když chtěl kousek prodat, čehož si povšimli původní majitelé. Případ se tak dostal až k jihomoravský policistům, kteří případ stále prověřují. Tento týden ovšem předali obraz slovenským kolegům, již převezli obraz zpět do Rožňavy. 

V rámci mezinárodní policejní spolupráce jsme malbu na žádost slovenských kolegů zajistili a mohli tak následně vrátit. Dílo z devatenáctého století má pro majitele jistě nevyčíslitelnou duchovní hodnotu, jeho cena se odhaduje na několik desítek tisíc korun. Případ prověřujeme jako podezření z legalizace výnosů z trestné činnosti,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky Policie, Umění, Jmk, Krádež, Slovensko, Rožňava, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obraz sv. Klimenta se vrací po skoro třiceti letech domů na Slovensku  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.