Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Důchodci ze Znojma si vydupali speciální lavičky. Mají vyšší sedák i područky

Technologickou novinku si užívají senioři z jihomoravského Znojma, kteří dostali v okolí domova důchodců U Lesíka nové posezení. Pracovníci městské zeleně do oblasti nainstalovali šestnáct laviček. Posedy mají vyšší polohu sedáku i područky, díky čemuž se nejen klienti domova užijí větší pohodlí.

Město se k investici rozhodlo kvůli častým podnětům seniorů, kteří dlouhodobě toužili po nových lavičkách. Radnice přání vyslyšela a nakupila celkem šestnáct nových laviček. Pracovníci je umístili okolí domova pro seniory U Lesíka a k domovům se zvláštním režimem v ulici Vančurova a Dukelských bojovníků. 

„Na setkáních v průběhu roku si senioři bydlící v seniorských domech několikrát posteskli, že za pěkného počasí tráví hodně času venku a že se jim z laviček, které mají k dispozici, špatně vstává. Proto jsme se rozhodli pořídit takové lavičky, které jsou přizpůsobeny pro snazší usedání a vstávání,“ vysvětlila znojemská starostka Ivana Solařová (ANO).

Podle mluvčího znojemské radnice Pavla Kováříka vyšly náklady na zhruba 150 tisíc korun. Lavičky mají vyšší polohu sedáku i područky, což usnadňuje důchodcům posezení i jim zvyšueje pohodlí. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Znojmo

Štítky Znojmo, Lavičky, Posezení, Senioři

Důchodci ze Znojma si vydupali speciální lavičky. Mají vyšší sedák i područky  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.