Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Inspekce zavřela známý jihomoravský motorest, byl plný myší

Na návštěvu jihomoravského motorestu McHam ve Vranovské Vsi na Znojemsku jen tak nezapomenou inspektoři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Při vstupu do podniku je přivítaly myši. Kontroloři při pohledu na živé i mrtvé hlodavce vynesli nekompromisní verdikt, provozovna se zavírá.

Motorost McHam se specializuje na rychlé občerstvení. Nachází se zhruba patnáct kilometrů před Znojmem a pravidelně je cílem mnohých řidičů. Nyní si ale musí výletníci poohlédnout po jiném zařízení. Výsledky kontroly potravinářských inspektorů totiž nedopadly pro podnik vůbec příznivě.

Naši inspektoři uvnitř provozovny s rychlým občerstvením zjistili výskyt živých i uhynulých hlodavců či potraviny poškozené myším požerem. S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor provozovny,“ popsala SZPI v závěrečné zprávě. 

Kromě živých a mrtvých hlodavců objevila inspekce také myší trus. Ožrané byly také potraviny ve skladech i dalších částech budovy.

Stopy po působení hlodavců jsme zjistili nejen ve skladu potravin, který se nacházel za kuchyní, ale také v kuchyni samotné a rovněž i ve sklepních prostorách provozovny,“ dodali inspektoři, podle nichž provozovatel motorestu dostatečně nezajistil prostory, ve kterých docházelo k manipulaci s potravinami.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SZPI

Štítky SZPI, Kontrola, hlodavci, Podnikání, Státní potravinářská inspekce, jídlo, okres Znojmo, Vranovská Ves, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Inspekce zavřela známý jihomoravský motorest, byl plný myší  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.