Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Otevřená okénka, odemčená auta. Jihomoravané zlodějům krádeže usnadňují

Letní měsíce se již tradičně nesou ve znamení nárůstu počtu krádeží. Přístup k finančním obnosům či cennému majetku však lidé zlodějům často sami usnadňují, a to především ponecháváním odemčených aut bez dozoru. Hned třemi podobnými případy krádeží z automobilů se v posledních dnech zabývali policisté na Znojemsku, zloději ale nenechávají klidné ani obyvatele dalších jihomoravských měst.

Mladá maminka dnes ráno v brněnských Žabovřeskách ve spěchu a starosti o malého kojence opustila i s plačícím dítětem své auto a vyrazila domů. Nejenže při tom vozidlo zapomněla zamčít, ale ještě k tomu nechala ve dveřích svého nissanu klíče. Všiml si jich pozorný kolemjdoucí, který k autu přivolal strážníky.

„Vyslaní strážníci nahlédnutím do registru vozidel obratem zjistili, že majitelem vozidla je devětadvacetiletá žena bydlící poblíž a požádali ji, aby se k němu dostavila. Mladá maminka byla doma, a tak zanedlouho přišla na parkoviště,“ popsal situaci mluvčí brněnské městské policie Pavel Šoba. Žena s úlevou zjistila, že se z auta nic neztratilo. Takové štěstí ale jiní neměli.

Auto není trezor

Nepříjemnou zkušenost zažil muž, který svým autem parkoval v Pustiměři na Vyškovsku. V nezamčené dodávce si totiž zanechal svoji ledvinku i s vysokým finančním obnosem. Neznámý zloděj nelenil a ledvinku i s penězi, doklady a platebními kartami jednoduše sebral. Předběžná škoda podle policistů přesahuje 14 tisíc korun.

Podobný případ se odehrál také ve Znojmě v Bolzánově ulice, kde o víkendu zaujalo neznámého pachatele pootevřené okénko vozidla, v němž byly viditelně umístěné krabičky a sáčky s mincemi v celkové hodnotě téměř dvou tisíc korun. Zloděj se dostal také do nákladového prostoru auta a ukradl nářadí za dalších zhruba patnáct tisíc korun.

„V souvislosti s těmito víkendovými případy připomínáme, že auto opravdu není trezor. Odložené věci v kabinách vozů zloděje přímo lákají. Od začátku letošního roku došlo na Znojemsku již ke dvaceti případům, kdy se pachatelé do kabin vozů vloupali nebo měli práci usnadněnou tím, že vozidlo nebylo řádně zabezpečeno,“ řekla za jihomoravské policisty mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Ohodnoť článek

Štítky krádež, jižní morava, auta, vozidla, okres Znojmo, Nissan, Žabovřesky, Centrální registr vozidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otevřená okénka, odemčená auta. Jihomoravané zlodějům krádeže usnadňují  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.