Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Vyškově se válí pomočení opilci. Zabírají místo jiným, zlobí se strážníci

Neukázněné chování a příliš intenzivní letní radovánky s alkoholem se nelíbí městské policii ve Vyškově. Tamní opilci poslední týdny trhají rekordy v pití, válí se na ulici, pokřikují na spořádané kolemjdoucí. Zároveň také zaměstnávají záchranáře a lékaře v nemocnici, jejichž péči potřebují jiní pacienti.

Plnou hlavu starostí mají od začátku prázdnin vyškovští strážníci. Na ulicích pravidelně sbírají na mol opilé lidi, kteří okolo sebe s oblibou dělají nepořádek. Kromě toho strážce zákona obírají o čas, který by mohli využít jinde.

„Alkoholem posílení lidé představují velký problém. Jsou agresivní, sprostí, vzbuzují veřejné pohoršení,“ okomentoval situaci velitel vyškovských strážníků Petr Sedláček a dodal, že nejsou jediní, kdo má s podroušenými obyvateli plné ruce práce. Místa totiž blokují i ve zdravotnických zařízeních.

Pod tři promile nejdou

Vzornou ukázkou byl čtyřicetiletý muž, jenž ležel pomočený na zemi v Kostelní ulici. Z té ho sebrali až záchranáři. Kocovinu si už ale protrpěl na protialkoholní záchytce, nadýchal totiž přes tři promile.

Druhý den se stejná situace odehrála v zámecké zahradě. Hlavní roli v ní ale sehrála žena. Před hlídkou si stěžovala na bolest nohou s tím, že nemůže vstát. Na vině byl ovšem opět alkohol. Dechová zkouška u ní prokázala téměř čtyři promile.

Záchytka vyjde draho

Na podobné pijany narazili strážci zákona v červenci už mnohokrát. Někteří z nich se navíc kromě nebezpečí otravy alkoholem vystaví i dalším rizikům a zraní se. Opilce s počůranými kalhotami a rozbitou hlavou například našli v Dukelské ulici.

„Znovu jsme museli volat sanitku. Také tento jedinec nadýchal zhruba tři a půl promile,“ doplnil Sedláček s tím, že dotyčný musí uhradit rovněž i pobyt v protialkoholní záchytné stanici. 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Vyškov, strážníci, alkohol, opilec, městská policie, záchranka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vyškově se válí pomočení opilci. Zabírají místo jiným, zlobí se strážníci  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.