Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vyškov si pořídí nové lampy. Posvítí pěším u oblíbené stezky

Po oblíbené stezce kolem řeky Hané se při plném světle projdou obyvatelé Vyškova. Město nově osvětlí ulice Drnovská a Pazderna, které patří k tamním hojně využívaným lokalitám. K lampám za necelé dva miliony korun přibude i nová bezpečnostní kamera na hlídaní cyklostezky.

Oblíbené vyškovská lokalita k procházkám se dočká nového osvětlení. Město investuje do světelných bodů kolem cest v ulici Pazderna a Drnovská. Obě místa často využiívají pěší ke korzování. „Příprava projektu, během něhož je nutné získat stavební povolení, trvá zhruba rok. Jsme nicméně rádi, že večerní procházka nebo projížďka je pro obyvatele nově o poznání schůdnější,“ sdělil místostarosta Vyškova Roman Celý (KDU-ČSL).

Osvětlení ulice Pazderna si vyprosili na Osadním výboru Dědice. „Nově přibyly lampy u chodníčku spojujícího ulici Pionýrskou a Pazdernu, který kopíruje tok řeky Hané, je lemován stromy, a je tak častým místem procházek místních,“ řekl mluvčí radnice Michal Kočí. Lampy město vyjdou na na 1,75 milionu korun.

Nový kamerový systém

V Drnovské ulici u psího cvičiště přibude také kamera kvůli častému porušování vjezdu aut na cyklostezku. „Zvažovali jsme, jestli na cestě postavit pevnou zábranu v podobě sloupku. Není to ale optimální řešení, protože by bránilo i vjezdu zemědělské techniky. Kamerový bod se nám v tuto chvíli jeví jako přijatelnější způsob,“ doplnil Celý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky Vyškov, osvětlení, procházky, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyškov si pořídí nové lampy. Posvítí pěším u oblíbené stezky  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.