Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silničáři kvůli opravě mostů u Rohlenky uzavřou silnici mezi Brnem a Vyškovem

Dny a hodiny odpočítávají dělníci do začátku oprav mostů nedaleko motorestu Rohlenka. Kvůli stavebním pracím kompletně uzavřou silnici II/430, který je hlavní tepnou mezi Brnem a Vyškovem. Veškerou dopravu přesunou silničáři po dobu prací na dálnici D1.

S rekonstrukcí začne Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje (SÚS JMK) v úterý. Práce se dotknou dvou mostů u Rohlenky, které jsou dlouhodobě v mizerném technickém stavu. Kvůli záměru čeká řidiče uzavírka silnice II/430, kterou využívají řidiči při cestách mezi Brnem a Vyškovem. Doposud bylo možné úsek projet jedním pruhem. Provoz přes mostní objekty řídily semafory. Od příštího týdne ale nastane změna.

„Hledali jsme cesty, jak ponechat most v částečném provozu, tím by nebyla doprava pro řidiče tolik komplikovaná. Vzhledem k tomu, že se pustíme do stavebních prací, vyzvali jsme odborníky, aby posoudili, zda můžeme opravy provádět po polovinách. Bohužel stav mostu je natolik kritický, že autorizovaný inženýr, s ohledem na předpokládanou nestabilitu konstrukce, nedoporučil zachování provozu na částečně odbouraném mostě,“ uvedl ředitel Správy a údržby silnic Roman Hanák.

Podle Hanáka budou silničáři pracovat tak, aby se auta co nejdříve vrátila na trasu. Očekává se, že se tak stane nejpozději koncem října, kdy si stavaři stanovili termín dokončení. Za dílo, které obnáší demolici současných mostů a stavbu nového, zaplatí kraj téměř 30 milionů korun. 

Nový most bude z železobetonového rámu o světlosti 7,20 metrů, založený na pilotách. Z důvodu převedení normových průtoků je nutno zvednout niveletu silnice o cca 60 centimetrů. Součástí stavby je i rekonstrukce přilehlých úseků komunikace a sjezdů. Celkem se tu bavíme o délce úprav v rozsahu 285 metrů,“ doplnil Hanák s tím, že veškerá doprava se převede na dálnici D1. Pouze linkové autobusy obsluhující území pojedou po trase Bedřichovice – Šlapanice – Jiříkovice a naopak.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SÚS JMK

Štítky Jihomoravský, Silničáři, Oprava, Most, Rohlenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři kvůli opravě mostů u Rohlenky uzavřou silnici mezi Brnem a Vyškovem  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.