Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Místo bohoslužeb bude v nemocniční kapli očkovací centrum

Místo modliteb a zpěvu čeká nemocniční kapli ve Vyškově nové využití. Od září se tam stěhuje očkovací centrum, které doposud působilo ve sportovní hale při Základní škole Purkyňova, kam se znovu vrátí školáci či sportovci. Stěhování míst pro vakcinaci chystají i v dalších jihomoravských městech, například v Břeclavi nebo Brně.

Očkovací centrum ve školském zařízení funguje v okresním městě od konce dubna. Za tu dobu si pro vakcínu přišlo přes 50 tisíc zájemců. V posledních týdnech ale zájem o očkování mezi lidmi klesá, navíc se blíží start školního roku. Poslední injekci vpíchnou zdravotníci lidem 31. srpna, následně se přesunou do kaple.

První dva zářijové dny budeme centrum stěhovat, od pátku 3. září bude očkování pokračovat přímo v nemocnici, a to v prostorách nemocniční kaple. Vše bude znovu řádně označeno, aby bylo očkování pro zájemce co nejjednodušší. Činnost v kapli budeme regulovat podle aktuálních potřeb,“ sdělil Zdeněk Horák, ředitel vyškovské nemocnice.

Přesun do vakcín, jehel a zdravotníků do církevního objektu nabídli nemocnici vyškovští farníci. „Farnost Vyškov tímto chtěla Nemocnici Vyškov vyjít vstříc v situaci, kdy z důvodu oprav oddělení CNP A a B, nemá již žádné možnosti, kde by očkovací centrum umístila,“ vysvětli vyškovští farníci, kteří nejbližší mši naplánovali až 4. prosince. 

Širší nabídka vakcín

V novém sídle je možné se naočkovat vakcínou Pfizer nebo využít jednodávkovou vakcínu Janssen od firmy Johnson & Johnson, na kterou lze přijít bez předchozí registrace. V pracovních dnech se má dál očkovat vždy od 7.00 do 15.00 hodin.

V okamžiku, kdy se centra koncem prázdnin přestěhují do nemocnic, přesune se s nimi i tato rozšířená nabídka,“ uvedl jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL).

Končí Břeclav i Brno

Se začátkem školního roku končí také velkokapacitní pracoviště v břeclavském Domě školství. Nově se budou moci zájemci o naočkovat v prostorách lékařské služby první pomoci pro dospělé v přízemí pavilonu D naproti hlavního vchodu v Nemocnici Břeclav a to jak nově registrovaní, tak bez registrace. Provozní doba očkovacího místa bude ve všední dny od 8:00 do 15:00.

Zájem o očkování pomalu klesá a hlavně už musíme uvolnit prostory, aby mohly zase sloužit svému účelu, tedy převážně kultuře,“ uvedl ředitel nemocnice Petr Baťka k zařízení, do kterého od března zavítalo více než 52 tisíc lidí pro vakcínu proti covidu.

Už dříve oznámila přesun očkovací centra Znojmo, Kyjov nebo Brno, které zájemce naočkuje v prostorách bývalé restaurace Bohéma pod Janáčkovým divadlem, kam se zdravotníci kompletně přesouvají od září z výstaviště. 

Ohodnoť článek

Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, očkování, JMK, Břeclav, Brno, Centrum, kaple, očkovací centrum, Nemocnice Vyškov, Zdeněk Horák, Jan Grolich, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo bohoslužeb bude v nemocniční kapli očkovací  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.