Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Sokolské hřiště dostane novou tvář

Radní ve Vyškově pokročili v projektu nového sportovního areálu u místní sokolovny. Areál prokoukne díky modernímu zázemí, víceúčelovému hřišti a novým povrchům. V půlce jara by mělo být jasné, jak bude prostor vypadat.

Radnice okresního města schválila investici do rekonstrukce sokolského hřiště u základní školy Tyršova. V dubnu by měla být hotová projektová dokumentace areálu. Po loňském odkoupení pozemků od tělovýchovného spolku opravám objektu nic nebrání. Náklady vyjdou na více než třicet milionů korun a přestavba potrvá dva roky.

Na místě chtějí vybudovat atletický ovál se třemi běžeckými dráhami dlouhý dvě stě metrů. „Chybět nebude minimálně šedesát metrů dlouhá rovinka s doskočištěm pro skok daleký. Uvnitř běžeckého oválu plánujeme multifunkční hřiště pro malou kopanou, florbal, házenou a jiné sporty,“ uvedla místostarostka Vyškova Karin Šulcová (ANO). Vyroste tam také plocha pro skok vysoký a další aktivity.

V zimě postaví kluziště 

Součástí hřiště má být také ledová plocha. „Rekonstrukce počítá s možností instalací zimního venkovního kluziště. Na umělé povrchy bude v zimě možné položit chladicí rošt,“ prozradil starosta města Karel Jurka (ODS). Připomněl, že město v lokalitě počítá i s tribunou pro diváky, zázemím pro sportující a se zvětšením plochy parkoviště u Sokolského domu. Počet parkovacích míst má být víc než dvojnásobný.

Prostorově a dispozičně nedozná arál zásadních změn. Povrch hřiště je však velmi zanedbaný. „V mizerném stavu jsou také chodníky. Zmizí ohradní zeď u parkoviště kina, stejně jako stávající plot i nevyužívaná betonová konstrukce u cyklostezky,“ doplnil Jurka. Kromě sportoviště chtějí na místě nové oplocení, osvětlení a výsadbu zeleně. Vstup zůstane stejný, zachovaný bude i ten provozní za Sokolským domem. 

 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Vyškov

Štítky Vyškov, hřiště, sokolovna, rekonstrukce, Karel Jurka, ANO 2011, Karin Šulcová, ODS, Sokolský dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolské hřiště dostane novou tvář  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.