Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

KOMENTÁŘ: Noclehárna ve Vyškově není. Bezdomovcům musí stačit PDA

Mrazy udeřily, pro lidi bez domova ve Vyškově ale bezpečné útočiště není. Podle mluvčího města není potřeba. Podle ředitelky místní charity potřeba je, nejsou ale peníze a práceschopní lidé. Vyškovským bezdomovcům tak k přečkání zimy zbývá Posádkový dům armády, kde se příležitostně rozcvičí místní jednotky hasičů.

Máte noclehárnu? A mohl bych ji vidět?

Když před několika dny hořela budova PDA, slyšeli jsme jediné. Chudák barák. Co majitel, jen ať platí výjezdy. Blbé město a tak dále. Že ale v chátrajícím objektu přebývají lidé v nouzi, kterým jde nejen v podobných situacích o život, to už nepoznamenal takřka nikdo. Nikdo.

Pravda, při nebývale silném požáru nakonec hasiči objevili “jen” squatující omladinu. Nic to ale nemění na tom, že Vyškov je jediné okresní město v kraji, které noclehárnu nemá. (V Břeclavi, dobře, rovněž není, ve srovnání zde ale dostatečně působí charita...)

Co jiného svědčí o naší kulturnosti než to, jak se staráme o ty nejzranitelnější. A jsou to tragické příběhy lidí, kteří z různých důvodů v dravém systému konkurence neuspěli. Druhou šanci ve Vyškově dostanou jen stěží. Ani třicet let od listopadu zde totiž nenajdou zázemí.

Dinopark, aquapark. Kluziště. Když kulturák, tak rovnou za bambilión. Tedy skoro. Koncert? Kryštof a tzv. kapela Slza. Jako by kultura ve Vyškově už tak nebyla dost komická. No a bývalý chrám kultury místním právě vyhořel. A bezdomovec si neurvale rozdělá oheň všude. Jen tak.

Vyškovanů bez domova přitom není neřešitelně mnoho, to si přiznejme.

Nejsou vidět, není problém. Well played.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook města Vyškov

Štítky noclehárna, Vyškov, pda, komentář, bezdomovec, Kryštof, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Typek zvyškova

PDA ve Vyškově hořelo za poslední rok už několikrát. Místo aby tihle"nejzranitelnější" využili opuštěné budovy akorát jí ničí. Vevnitř si zapalují oheň na zahřátí, pod vlivem všehomožného, a takhle to dopadá. Jsou to akorát hovada.

Pondělí, 18. ledna 2021, 22:01Odpovědět

KOMENTÁŘ: Noclehárna ve Vyškově není. Bezdomovcům musí stačit PDA  |  Vyškovsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.