Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě kvičel o pomoc čuník. Spadl do studny a topil se

Zoufalým kvičením volalo včera o pomoc prase na Hodonínsku. Sudokopytníkovi se nešťastnou náhodou podařilo spadnout do studny, kde se začal topit. Tonoucí zvíře se podařilo bez zranění vytáhnout až přivolaným hasičům.

K hospodářskému zvířeti v nesnázích vyrazily do tisícové obce Kněždub tři jednotky hasičů. Vyděšený čuník zůstal po tvrdém pádu do hluboké studny téměř celý pod vodou. „Hasiči na místě museli jednat rychle. První jednotka začala ze studny odčerpávat vodu a další chystala speciální techniku," popsal záchrannou akci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Požárníkům se podařilo vystresovaného čuníka ze svízelné situace vyprostit zhruba hodinu po ohlášení případu. Nezraněné prase se tak mohlo vrátit zpět ke svému majiteli, který si je od hasičů vděčně převzal.

Hasiči na Brněnsku zachránili kočku, která spadla do dešťového svodu

Hasiče ze stanice Pozořice včera potrápila kočka, která se dešťovým svodem dostala do podzemí a nebyla schopná sama vylézt zpět na úroveň země. Zvíře se podařilo zachránit až po několika hodinách, kdy požárníci předali vyplašenou kočku do rukou...

Tonoucí čuník ale nebyl zdaleka jediným zvířetem, ke kterému požárníci o prázdninách vyjížděli. Ve složkách mají například kuriózní případ uprchlého chameleona. Plaz se majitelům schoval na okapu bytového domu v Brně, odkud jej hasiči museli zachraňovat pomocí automobilového žebříku. V červnu zase poskytli kyslíkovou masku kočce, kterou se jim podařilo včas vynést z hořícího příbytku.  


Hasiči v Brně zachránili chameleona, který utekl na okap budovy

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky studna, Jihomoravský kraj, okres Hodonín, Jaroslav Mikoška, Kněždub, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě kvičel o pomoc čuník. Spadl do studny a topil se  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.