Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jižní Morava je blíže největšímu přístavu v republice

V jihomoravském Hodoníně plánují vybudování největšího rekreačního přístavu v republice, který pojme osm desítek lodí. Dlouho plánovaný projekt nedávno pokročil, když získal kladné stanovisko EIA, které posuzuje vliv stavby na životní prostředí. Informovalo o tom Ředitelství vodních cest ČR (ŘVC), jež výstavbu chystá.

Souhlas úředníků v praxi znamená, že se uvolnily ruce projektantům, kteří mají možnost pokračovat v pracích na budování největšího přístavu v České republice. „Projektanti mohou začít pracovat​. Věříme, že v roce 2023 začne stavba přístavu pro osmdesát lodí včetně servisního zázemí,“ uvedlo na sociálních síti ŘVC k přístavišti, jež by mělo vyrůst do pěti let. 

Doposud největší tuzemské přístaviště se nachází v Hluboké nad Vltavou, kam se vleze sedmdesát lodí. Nové kotviště na řece Moravě vznikne na Očovských lukách a napojovat se bude na prodloužený Baťův kanál u Rohatce. Od ambiciózního a nákladného projektu, který vyjde na více než 250 milionů korun a stále doznává úprav, si hodonínská radnice slibuje, že se ve městě zvýší turistický ruch. Navíc Hodonín už nebude odříznutý od Baťova kanálu.

Město vnímá tento záměr velmi pozitivně, a to zejména s ohledem na možný rozvoj cestovního ruchu, současně jsme si však v uplynulém období plně uvědomovali možné dopady záměru na veřejné zdraví a jednotlivé složky životního prostředí,“ sdělil už dříve hodonínští zastupitelé. 

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘVC ČR

Štítky ŘVČ ČR, Rekreace, Hodonín, Přístav, Výstavba, Baťův kanál, Jihomoravský kraj, Ředitelství vodních cest České republiky, Česko, Hluboká nad Vltavou, řeka Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava je blíže největšímu přístavu v republice  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.