Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hodonínská zoo vítá vylíhnuté chameleony i malé klokánky

Jaro v hodonínské zoologické zahradě už je v plném proudu, a návštěvníci se tak mohou těšit na nové přírůstky. Z vaků začali vylézat malí klokani obrovští, z vajíček se líhnou chameleonci a lákadlem zůstávají také loňská mláďata.

Bezpečí matčiných vaků opustila v hodonínské zoo dvě mláďata klokanů obrovských. Návštěvníci už je mohou pozorovat, jak samy poskakují po výběhu. Klokany obrovské, kteří pocházejí z východní Austrálie, chovají v Hodoníně od roku 2017.

„V tomto roce byl ukončen chov klokanů rudých a jejich místo zaujali první jedinci klokanů obrovských přivezení z polské zoo a následně z německé Zoo Norimberk,“ sdělila mluvčí Zoo Hodonín Marie Blahová. Momentálně je v areálu k vidění hned šest klokanů obrovských - dvě matky s mláďaty, chovný samec a sameček, který se narodil loni.

Chameleonci i mládě sitatungy

Ve veterinární místnosti zoo se postupně líhnou také malí chameleoni jemenští. „Jedná se o snůšku od jedné samice a do dnešního dne se jich vylíhlo kolem 40 jedinců,“ popsala chovatelka terarijních a akvarijních živočichů Zoo Hodonín Michaela Nejezchlebová. Celkový počet snesených vajíček byl podle ní okolo 60 kusů.

Výčet nově narozených přírůstků je ale ještě bohatší, hodonínská zoo letos přivítala také mládě sitatungy západoafrické narozené na 1. máje a samičku adaxe núbijského. Velkým lákadlem pro návštěvníky stále zůstávají také loňská čtyřčata lva jihoafrického a malý vlk hřivnatý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Hodonín

Štítky zoo, chameleon, mládě, klokan, Hodonín, přírůstek, Zoologická zahrada Hodonín, chameleoni, Norimberk, zoologická zahrada, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonínská zoo vítá vylíhnuté chameleony i malé klokánky  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.