Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena oznámila třikrát bombu ve stejné bance. Může si sednout až na pět let do vězení

Během pěti týdnů třikrát oznámila bombu ve stejné pobočce banky. Nyní čelí vážnému obvinění. Policisté dopadli ženu, která anonymně vyhrožovala odpálením bomby v Kyjově.

Informaci o anonymu nahlašujícím bombu přijali kyjovští policisté poprvé 11. března letošního roku. Další přišel o necelé dva týdny později, konkrétně 29. března. Pak byl necelé tři neděle klid, 17. dubna však přišel třetí telefonát. 

Po každém ohlášení přitom následovala rozsáhlá akce bezpečnostních složek. Policisté a hasiči evakuovali zaměstnance banky a klienty z celé budovy i přilehlých prostor. Budovu pak musel prohledat pes vycvičený na vyhledávání výbušnin. Naštěstí byly všechny tři poplachy plané.

„Zpočátku neznámý pachatel telefonoval z různých mobilních čísel. Kriminalisté se  těmto případům intenzivně věnovali a prováděli operativní šetření a tipování možných pachatelů," uvedl pollicejní mluvčí Petr Zámečník. 

Tento týden spadla klec a policisté zadrželi třicetiletou ženu z Kyjovska. Při výslechu se ke všemu přiznala, prý si postupně obstarávala různé telefony a SIM karty, které pak použila jen k jednorázovým hovorům. Důvody nahlášení bomby jsou však podle Zámečníka stále předmětem vyšetřování. 

Žena musí výjezdy zaplatit ze svého

Žena nyní čelí obvinění k jednorázovým ze šíření poplašné zprávy, v případě odsouzení jí hrozí až pět let vězení. K tomu musí však zaplatit i veškeré náklady spojené s výjezdy bezpečnostních složek či ušlý zisk banky. „Konečná faktura se může v takových případech vyšplhat až na desítky tisíc korun a možná i více," uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky Kyjov, bomba, ohlášení, planý poplach, banka

Žena oznámila třikrát bombu ve stejné bance. Může si sednout až na pět let do vězení  |  Hodonínsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.