Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřelý muž po sobě zanechal nebezpečné dědictví, rekreační chatu měl plnou ostré munice

Na dvacet šest kilo malorážové munice, granáty i letecké pumy. Muž si ve své chatě na Brněnsku uskladňoval nálezy z období druhé světové války.

Nepříjemné překvapení čekalo policisty, kteří se vydali zjistit okolnosti smrti majitele jedné z rekreačních chat na Brněnsku. Zemřelý šestačtyřicetiletý muž, který byl vášnivým sběratelem vojenských předmětů, si totiž na své chatě schraňoval velké množství ostrého střeliva.

Policisté na pozemku objevili celkem šestadvacet kilo malorážové munice, na osm set dělostřeleckých granátů, osmdesát ručních granátů a devět leteckých pum. Velkou část nečekaného nálezu odvezli pyrotechnici k likvidaci. Některé z nebezpečných výbušnin bylo ale kvůli jejich stavu potřeba odpálit ještě na místě, nedaleko chaty.

Munici muž pravděpodobně vykopal na místech, kde se odehrály druhoválečné bitvy. Případem se zabývají kriminalisté. „Držení zbraní a munice bez patřičných povolení je totiž trestné. Úmrtí muže zřejmě souvisí s jeho zdravotním stavem, nic nenasvědčuje tomu, že by na jeho smrti měla podíl nějaká další osoba,“ upřesnil mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky munice, válka, výbušnina, chata, Brněnsko, druhá světová válka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřelý muž po sobě zanechal nebezpečné dědictví, rekreační chatu měl plnou ostré munice  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.