Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž skočil na Brněnsku pod vlak, aby zachránil svého pejska. Vlak je oba přejel, muž přežil, pejsek bohužel ne

Pes se lekl přijíždějícího vlaku a vběhl do kolejiště, jeho pán skočil za zvířetem pod vlak. Muž vyvázl bez zranění, pejsek však srážku s vlakem nepřežil.

Neuvěřitelné štěstí v neštěstí měl v Ivančicích šestatřicetiletý muž. Se svým psem čekal na vlakové zastávce, když se vlak začal blížit. Čtyřnohý spolucestující se přijíždějícího vlaku lekl a skočil do kolejiště. 

Milující páníček nečekal a vrhl se za psem pod vlak, aby jej zachránil. Strojvůdce začal okamžitě brzdit, vlak se mu však z pochopitelných důvodů nepodařilo zastavit. Pes i se svým pánem zmizeli pod soupravou. 

Po zastavení strojvůdce vyběhl s nepříjemným tušením ven, hned si však mohl oddechnout. Zjevně podnapilý muž se zpod vlaku vysoukal bez jediného zranění, za sebou táhl i svého psa. Ten už takové štěstí neměl. Po střetu s vlakem byl na místě mrtvý. 

I tento případ dokazuje, že cestování hromadnými prostředky může být pro psy ale i další zvířata značně stresující. Je dobré na tuto skutečnost myslet a zvíře mít dobře zabezpečené. “ říká mluvčí policie David Chaloupka. „Nikdy totiž nelze zcela odhadnout, jak se zvíře zachová. Při příjezdu vlaku nebo i autobusu doporučujeme se zvířetem stát dále od vozu a přistoupit k němu blíže až když stojí.“ dodává.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pes, Brněnsko, vlak, zranění, Ivančice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž skočil na Brněnsku pod vlak, aby zachránil svého pejska. Vlak je oba přejel, muž přežil, pejsek bohužel ne  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.