Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Na Úvoze v noci bourala dvě auta. Podle svědků předcházela bouračce rychlá jízda městem

Rychlá jízda městem dvou aut skončila ošklivě vypadající nehodou. Záchranáři, hasiči i policisté včera večer zasahovali na ulici Úvoz. Čtyři lidé se při nehodě zranili, jedna žena přitom středně těžce až těžce.

„To černé Audi mě předjelo už na Vídeňské, byl to fofr, mohlo tam mít klidně 150, 160," popsal na místě řidič Jan K. Samotný incident prý neviděl, k nehodě přijel až několik minut po nárazu.

 „Zastavil jsem, chtěl jsem pomoci, ale policisté i záchranka už byli na cestě. Jeden z řidičů, co zastavil u nehody první, mi popsal, že se ta dvě auta nestihla ve vysoké rychlosti zařadit, ťukla do sebe a jedno z nich skončilo ve sloupě," dodal řidič.

Policisté nehodu vyšetřují. „Nehoda se stala při vyšší rychlosti. Více podrobností nemůžu vzhledem k probíhajícímu vyšetřování sdělit," uvedl mluvčí. Podle něj byli řidiči střízliví, negativní byly i testy na drogy.

Přední světlomet auta, které narazilo do sloupu, ležel na silnici desítky metrů od nehody.

Kolize si přitom vyžádala čtyři zraněné. „Mladá žena byla po ošetření a zafixování odvezena na Urgentní příjem FN Brno, jednalo se o středně těžké až těžké zranění," uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Další tři pacienti, dva mladí muži a mladá žena, utrpěli poranění spíše lehčího typu. 

Foto Varvara Šatunova

Štítky úvoz, bouračka, nehoda, Audi, rychlost, havárie, Fakultní nemocnice Brno

FOTO: Na Úvoze v noci bourala dvě auta. Podle svědků předcházela bouračce rychlá jízda městem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.