Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

VIDEO: Strážníci pomáhali v jednom týdnu dvěma lidem s epileptickým záchvatem

Za čtyři dny hned dva zásahy a pomoc lidem s epileptickým záchvatem. Brněnští strážníci si tak připsali dva dobré skutky v krátkém časovém období.

Dík patří i pozornému řidiči

Muže ležícího v křeči na chodníku v ulici Dornych si v úterý navečer všiml pozorný řidič. Neváhal a kromě toho, že zastavil a k muži doběhl, zavolal také na linku 156. Protože se celý incident odehrával poblíž služebny městské policie, hlídka byla na místě do několika desítek sekund. Devětačtyřicetiletý muž se třásl v epileptických křečích, strážníci proto dávali pozor, aby se nezranil o chodník a takto s ním vyčkali až do příjezdu sanitky. Ta muže převezla na neurologické vyšetření.

Se zvládnutím epileptického záchvatu pomáhala hlídka také v noci na sobotu na Zelném trhu. Strážníci si tam všimli muže, který ležel u lavičky a přerývaně dýchal, okamžitě se proto vydali zjistit.

Během čekání na sanitku prodělal muž záchvatů několik, i v tomto případě se strážníci snažili, aby se nezranil. Po celou dobu s mužem komunikovali a podařilo se jim díky tomu nejen zjistit jeho osobní údaje, ale také ho uklidnit. Následně ho předali do péče přivolaných záchranářů. 

Autoři | Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky epileptická záchvat, strážníci, video, pomoc, Zelný trh (Brno)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Strážníci pomáhali v jednom týdnu dvěma lidem s epileptickým záchvatem  |  Brněnsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.