Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Je toho moc, oprava se odkládá. Po I/52 se v Mikulově jezdí dál

V Mikulově měla dnes začít očekávaná oprava silnice I/52 vedoucí z Vídně do Brna. K částečnému uzavření cesty ale nedošlo. Ředitelství silnic a dálnic České republiky podle mluvčí Lucie Trubelíkové odkládá rekonstrukci kvůli kapacitním důvodům.

Řidiči v Mikulově měli od dnešního rána jezdit po objízdné trase, aby se vyhnuli částečně uzavřenému frekventovanému úseku silnice I/52. Plánované třítýdenní opravy v Mikulově se však setkaly s komplikacemi. „Avizované dnešní zahájení prací jsme se po dohodě se zhotovitelem stavby rozhodli z kapacitních důvodů termínově přesunout. Vzhledem k velkému množství aktuálně realizovaných dalších oprav komunikací I. třídy jsme se nechtěli vystavit riziku i několikadenní prodlevy z důvodu čekání na techniku,“ popsala Trubelíková.

Kdy k zahájení oprav krátkého úseku od kruhového objezdu u obchodu Billa ke křižovatce se silnicí na Břeclav dojde, zatím jasné není. Stavební zásahy však budou znamenat, že řidiči směrem z Rakouska pojedou po objízdné trase, která vede starým městským průtahem, a tedy mikulovskými ulicemi Brněnská, 22. dubna, Vídeňská, Komenská a Valtická. Řidiči, kteří se vydají opačným směrem, projedou bez omezení.

Stavba obchvatu, který by vedl kolem Mikulova, se řeší již několik let. Prodlužují ji soudní řízení se státem i odpůrci, kteří proti stavbě protestují. Obchvat by měl být úsekem dálnice D52.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD ČR

Štítky rekonstrukce, oprava, silnice, Rakousko, Česko, Mikulov, Ředitelství silnic a dálnic, Vídeň, Brno, Billa, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je toho moc, oprava se odkládá. Po I/52 se v Mikulově jezdí dál  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.