Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pomoc pro děti ze sociálně slabých rodin. Ve školních jídelnách se najedí zdarma

Dlouhodobá snaha podpořit sociálně slabé rodiny pokračuje v Břeclavi i s následujícím školním rokem. Znevýhodněné děti dostanou obědy zdarma.

Některé děti z břeclavských škol dostanou ve školních jídelnách obědy zadarmo i v příštím školním roce. Pomoc sociálně a ekonomicky slabým rodinám zajistí dva programy.

„Chceme tímto krokem pomoct rodičům, kteří pobírají dávky hmotné nouze a nemají dostatek peněz na to, aby zajistili svým dětem stravování ve školních zařízeních. Jedná se o dlouhodobou snahu, takže jsme rádi, že podpora bude pokračovat i v dalším školním roce,“ řekl břeclavský místostarosta Richard Zemánek (KDU-ČSL).

Jihomoravský kraj nabídl pomoc dětem ve věku tři až patnáct let, do projektu se tedy mohou zapojit nejen základní školy, ale i ty mateřské. Financování obědů pro děti, jejichž rodiče si je nemohou dovolit platit, zajistí také společnost WOMEN FOR WOMEN, která se zaměřuje na pomoc samoživitelkám a samoživitelům.

Stravu zdarma budou v Břeclavi poskytovat Mateřská škola Břetislavova, Základní škola a Mateřská škola kapitána Nálepky, Základní škola a Mateřská škola Kupkova, Základní škola Slovácká a Základní škola Na Valtické.

„Rodiče, kteří chtějí zapojit své děti do těchto programů, mohou kontaktovat školu nebo školku, kam děti chodí. O podporu na následující školní rok mohou rodiče požádat na Úřadu práce," upřesnil Zemánek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Freepic.com

Štítky obědy, zdarma, školy, děti, Břeclav, rodina, školní rok, základní škola, Richard Zemánek, KDU-ČSL, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomoc pro děti ze sociálně slabých rodin. Ve školních jídelnách se najedí zdarma  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.