Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Netoulejte se po kolejích, riskujete život a pokutu, varuje hazardéry policie v Blansku

Na neposlušné cestovatele číhali na vlakovém nádraží blanenští policisté. Na místě si posvítili na všechny, kteří i přes zákaz a bez rozmyslu vstupují na trať, a hned několik hříšníků tak v pár hodinách potrestali pokutami. Cestující varovali, aby se kolejím obloukem vyhnuli, jen za letošek totiž už dvakrát vyjížděli k nepozorným osobám, které srazil vlak.

Správnému chování učili policisté návštěvníky vlakového nádraží v Blansku. O bezpečnostních opatřeních lidem vykládali na základě statistik, které ukazují, že cestující nedodržují ani základní pravidla, jako je přecházení kolejí pouze na určených místech.

„V letošním roce jsme vyjížděli ke třem případům, které se týkaly pohybu na železniční trati. Dva lidé byli nešťastnou náhodou sraženi vlakem, kdy v jednom případě došlo ke zranění, v tom druhém bohužel k úmrtí,“ popsala policejní mluvčí Lenka Petrželková a dodala, že vyjížděli také k osobě, která chtěla svůj život ukončit dobrovolně.

Neopatrnost navíc nejenže vede k tragickým nehodám, je ale také trestná. K hojnému porušování zákona dochází podle policistů v blízkosti železniční trati u blanenského lomu, kam rekreanti v létě vyráží za osvěžením. 

„Nepozornost či zbytečný hazard jsou nejčastějšími příčinami těžkých úrazů a úmrtí přímo na železnici či v jejím bezprostředním okolí,“ připomněla. Důležité je podle ní nepodceňovat vlaky na přejezdech, rozhlížet se, nevstupovat na nevyznačené cesty, respektovat výstražné signály a používat nadchody a podchody.

Někteří neposlušní jedinci jsou ale nebezpeční spíš druhým lidem než sami sobě. Někdy s oblibou ničí zabezpečovací zařízení, jindy pokládají různé předměty na koleje. Největší hazardéry pak policie varuje před vyskakováním z nebo do jedoucí soupravy a lezením na vagony či sloupy, které jsou pod proudem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Blanensko, policie, policisté, vlak, nádraží, koleje, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Zdravím PČR v BLANSKU i jejich tiskovou mluvčí, se kterou se známe z VPŠ Brno - jen na dokreslení - lidé pořád někam spěchají, podchody jsou pro ně cizí a když se něco přihodí, tak jsou samé nářky, kde byla v tu chvíli policie, apod. KDYBY VÁŽENÍ CESTUJÍCÍ DODRŽOVALI PRAVIDLA, JAK MAJÍ, TAK NEMUSÍ BÝT HLÍDÁNÍ POLICIÍ. HEZKÝ DEN VŠEM DO BLANSKA.

Pátek, 18. srpna 2023, 14:28Odpovědět

Netoulejte se po kolejích, riskujete život a pokutu, varuje hazardéry policie v Blansku  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.