Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kněz z Blanenska má na triku sexuální kauzu. Biskup chystá trest i dohled

Do nepříjemných problémů se dostal kněz z malé obce na Blanensku, který se dopustil sexuální deliktu. Zprávy se dostaly až na brněnský Petrov k biskupovi, jenž svěřence po soudním verdiktu poslal mimo službu a pověřil zkušeného faráře, aby na provinilce dohlédl.

Brněnské biskupství dostalo v minulém týdnu dopis od blanenského okresního soudu. V obálce byl rozsudek ohledně kněze T.Ž, který má podle informací redakce na starost farnost v Bořitově. Podle verdiktu jurisdikce se farář dopustil činu sexuální povahy na zletilé osobě, jež v důsledku chování duchovního utrpěla vážnou újmu na právech. Netrvalo dlouho a na informaci reagoval brněnský biskup Pavel Konzbul. 

Podle Konzbula předložené skutečnosti nejsou slučitelné s veřejným výkonem duchovní služby, a proto s okamžitou platností zbavil muže úřadu správce svěřených farností. „Biskup se s poškozenou osobně setkal, vyjádřil jménem diecéze omluvu a nabídl konkrétní pomoc. Dále bez odkladu učinil vše potřebné pro vyřešení a nápravu,“ uvedlo Biskupství brněnské. 

Farníci nyní čeká interní vyšetřování události, o které nepodali bližší informace. Po konci šetření zváží biskup další kroky. Zatím chce mít provinilého duchovního pod kontrolou. „Po dobu vyšetřování má kněz omezeno veřejné působení, byl mu nařízen kontakt s odborným psychologem a přidělen stálý dohled zkušeného kněze, který má dbát na to, aby byla dodržována předepsaná terapie a respektováno nařízení biskupa. Kněz se za své jednání omluvil a svého činu lituje,“ dodalo biskupství. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Diecézní muzeum Brno-Petrov

Štítky Brno, Církev, Biskupství, Brněnské, Sex, Kauza, Kněz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Škoda, že není zrušený dávnoveěký CELIBÁT, jak je to u protestantů - normálně se žení a žijí spořádaný život se vším všudy. Takhle týrat muže, který se rohodne proto být knězem? KDE TO JSME - VE STŘEDOVĚKU? JSEM VĚŘÍCÍ PROTESTANT A ODSUZUJI TENHLE ZPŮSOB ŽITÍ KNĚZE BEZ ŽENY - NA CO BŮH STVOŘIL MUŽŮM NÁSTROJ, KTERÝ MAJÍ MEZI NOHAMA? JEN NA MOČENÍ, ALE U KNĚŽÍ JE TO JEN NA M U Č E NÍ - A POTOM JSOU TU TYHLE POTÍŽE. ...NÁSLEDNĚ SE JEJICH MOZEK TRÁPÍ A JSOU BUĎ PEDOFILOVÉ(NECHTĚNÍ) NEBO GAYOVÉ(NECHTĚNÍ) - A CO CHUDÁCI MINISTRANTI S TAKOVÝM KNĚZEM V PONURÉ SAKRISTII. ZRUŠIT CELIBÁT A NEMUSÍTE SE HOŠI ŽENSKEJCH BÁT!!! DIVÍM SE, ŽE ŘÍM JE POŘÁD TAK NEBIBLICKEJ, NEVÍM KDE SE TO ZAVEDLO, ABY KNĚZ BYL SÁM - KDE JSOU TAKY HRANICE OD KOLIKA DO KOLIKA LET MŮŽE BÝT NA FAŘE VEDENA FARSKÁ HOSPODYŃ - TO CÍRKEV NIKDE NEUVÁDÍ A OPĚT JE TU VELKEJ PROBLÉM - MLADÁ KUCHAŘKA SVEDLA KNĚZE, APOD.......KONEC STŘEDOVĚKU - V DOBĚ MODERNÍ TECHNIKY JE TU ZÁKAZ ŽENĚNÍ A NIKDO TO NENÍ SCHOPEN ZRUŠIT - KDO, KYDŽ SE PODÍVÁTE NA VĚK PAPEŽE, KTERÝ NAD TÍM VŠÍM BDÍ........ŠKODA SE ROZČILOVAT!!!

Čtvrtek, 15. června 2023, 17:05Odpovědět

Kněz z Blanenska má na triku sexuální kauzu. Biskup chystá trest i dohled  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.