Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Adamov bude první městem na Blanensku, které si postaví parkovací dům

Velký milník pro parkování lidí na Blanensku hlásí Adamov, který se pustil do budování parkovacího domu. V regionu se jedná první stavbu svého druhu. Radnice věří, že moderní objekt s věží usnadní život lidem z tamějších bytovek s hledáním místa.

Adamovští připravovali stavbu parkovacího domu v lokalitě zvané Horka několik let. Důvodem je dlouhodobý problém s nedostatkem parkovacích míst na sídlišti v ulicích Sadová a Komenského. Město práci rozdělilo do dvou etap. V první fázi stavaři postaví pětipatrovou věž budovy, kde zaparkuje sto dvacet aut. Podle místostarosty Adamova Jiřího Němce (ODS) je harmonogram druhé etapy zatím pouze v jednání. „Vše pokračuje podle původního plánu. Stavaři se na sídlišti pustili do přípojek elektřiny vody a kanalizace,” sdělil Drbně Němec.

Lidé zaparkují autmobily v nové stavbě do dvou let. Za práce, jež jsou součástí první etapy, zaplatí radnice necelých 85 milionů korun. Město část peněz vyčlenilo na investici z vlastního rozpočtu, zbytek částky pokryje z úvěru.

Druhá strana města dostane parkoviště

Souběžně Adamov pracuje na základech nového parkoviště na druhé straně města. Parkování v ulici Petra Jilemnického je dlouhodobý problém. „Lidé z bytových domů musí často parkovat hodně daleko, protože je zde málo parkovacích míst. O novém parkovišti pro 140 aut město jedná už tři roky. Se stavbou nezačneme letos,  jelikož půjde o další složitý projekt a městu se to musí vyplatit,” popsal situaci Němec.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Adamov, Výstavba, Blanensko, Parkovací dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adamov bude první městem na Blanensku, které si postaví parkovací dům  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.