Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Blansko chce opravit městské lázně. Rekonstrukce však vyjde téměř na polovinu městského rozpočtu

Blansko chce kompletně zrekonstruovat budovu městských lázní, která je v dezolátním stavu. Náklady na rekonstrukci se však odhadují na 200 až 230 milionů korun, což je téměř polovina letošního městského rozpočtu. V současnosti se pracuje na projektu, kompletní oprava by se měla uskutečnit v roce 2021.

Lázně jsou staré přes 40 let, jsou ve velmi špatném stavu. „V havarijním stavu je střecha, zatéká tam, špatné jsou rozvody, je třeba opravdu komplexní rekonstrukce," uvedl mluvčí radnice Ondřej Požár.

Město Blansko letos hospodaří s příjmy i výdaji okolo 523 milionů korun. Na investice bude je určeno zhruba 147 milionů korun.

Město má opravu lázní v plánu už delší dobu. Ještě loni na jaře se počítalo s tím, že se začne s opravou dna bazénu. Teprve poté měla následovat rekonstrukce lázní. Ukázalo se však, že vyměnit bude zapotřebí celou vanu, na což v rozpočtu nebyly peníze. Město se tedy rozhodlo, že se vše zhotoví později, ale najednou.

„Diskuse na radnici je o ceně, kdy ji samozřejmě chceme mít co nejnižší. Hledáme cesty, jak ji stlačit dolů," uvedl mluvčí.

Odhad 200 až 230 milionů korun zahrnuje například rozšíření o minibazén pro děti, vířivku a wellness zónu. Lázně budou i trochu jinak dispozičně řešeny, včetně vstupu.

Peníze na investiční akci chce město vzít z přebytků v rozpočtu, na zbylou část se budou shánět dotace. Podle mluvčího se zvažuje i úvěr.

 

Autoři | Foto Blansko.cz/ J.Franchi

Štítky Blansko, lázně, rekonstrukce, oprava

Blansko chce opravit městské lázně. Rekonstrukce však vyjde téměř na polovinu městského rozpočtu  |  Blanensko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.