Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak se rodí jaderní profesionálové aneb první Dny otevřených dveří speciálního školicího střediska v Brně

PR článek

ČEZ poprvé zpřístupní Centrum přípravy personálu pro pracovníky jaderných elektráren. Historicky první Dny otevřených dveří jsou určené především pro studenty vysokých i středních škol a žáky druhého stupně základních škol, kteří si mohou přijít toto speciální zařízení prohlédnout ve dnech 25. - 26. května. Zkrátka nepřijde ani veřejnost. Ta bude moci tyto standardně nepřístupné prostory poprvé v historii navštívit v pátek 26. května od 13 hodin a v sobotu 27. května v průběhu celého dne. Z důvodu omezené kapacity je nutné se předem zaregistrovat.

S rozvojem jaderné energetiky stoupá zájem o práci v obou našich jaderných elektrárnách v Dukovanech a Temelíně. Na počátku každého nástupu nového pracovníka je odborný výcvik ve speciálním školicím centru, které se nachází v Brně. Délka studia se liší podle charakteru a náročnosti vykonávané činnosti od jednoho týdne až po několik měsíců. „Nejdéle zde informace o technologii a provozu jaderných elektráren vstřebávají budoucí operátoři a operátorky blokových dozoren. Jejich příprava, zahrnující pobyt v Centru přípravy personálu doplněná o stáže v jaderných elektrárnách a výcvik na plnorozsahovém simulátoru, zabere skoro dva roky. V moderním prostředí školícího centra, se využívá nejmodernější didaktická technika a 3D modely výrobního zařízení jaderných elektráren,“ prozradil Roman Diviš, vedoucí útvaru základní příprava jaderných elektráren.

Školicí středisko pro pracovníky jaderných elektráren bylo otevřeno v roce 1981 a letos poprvé má veřejnost jedinečnou možnost podívat se, jak se ze studentů a absolventů stávají jaderní odborníci. Pro návštěvníky si energetici v rámci 90-ti minutového programu připravili interaktivní představení prostor školicího centra přípravy personálu, setkání se výcvikovými inženýry, ochutnávku psychotestů a ukázky 3D modelů výrobních zařízení. Na závěr se návštěvníci mohou prostřednictvím virtuálních brýlí přenést přímo do jedné z jaderných elektráren v Dukovanech nebo Temelíně.

Jak se přihlásit?
Zájemci o prohlídku najdou všechny potřebné informace na http://www.cez.cz/dodbrno.

Školní třídy a studenti se mohou hlásit prostřednictvím e-mailu na adresu infocentrum.edu@cez.cz, s uvedením názvu školy, adresy, ročníku, počtu studentů a kontaktních údajů.

Návštěvníci z řad veřejnosti se mohou registrovat přes připravený elektronický formulář, kde si vyberou čas prohlídky a vyplní všechny požadované údaje. Kapacita skupiny je omezena počtem 30 osob.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, ČEZ, den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se rodí jaderní profesionálové aneb první Dny otevřených dveří speciálního školicího střediska v Brně  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.