Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Přes svátky vyjížděli hasiči k osmdesáti zásahům, řešili autonehody, zatopený sklep i požár. Ten si vyžádal jeden lidský život

Během svátků se dobrovolní i profesionální jihomoravští hasiči vydali k osmdesáti událostem, kde museli zasahovat. Vyjížděli k sedmi autonehodám, k prasklému potrubí, kvůli kterému museli evakuovat tři osoby i k tragickému požáru. Ten si vyžádal jeden lidský život, plameny zachvátily chatku v Tuřanech.

Profesionálni i dobrovolní hasiči Jihomoravského kraje během svátků zasahovali na osmdesáti nešťastných událostech. V porovnání s loňským rokem klesl počet nehod pouze o jeden případ. U požárů se jednotky hasičů objevily hned desetkrát, oheň způsobil škody za 200 tisíc, rychlým zásahem se ale podařilo zachránit majetky za pět milionů korun. 

Oheň zavinil smrt člověka

Bohužel si však plameny vyžádaly i lidský život. Tragická událost se stala na Štědrý večer okolo desáté hodiny v Tuřanech, kde vzplála chatka. Ta byla v době příjezdu první zásahové jednotky už celá v plamenech. Hasiči sice dostali oheň brzy pod kontrolu, v troskách chaty ale hasiči objevili ostatky lidského těla. Proč musel při požáru lidský život vyhasnout, se zatím neví, příčinu ohně hasiči zatím vyšetřují. 

Problémy způsobila také voda

O Vánocích vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči také z Židlochovické základny do Modřic, kde voda zaplavila sklep rodinného domu. Voda pocházela z prasklého vodovodu. Kvůli podezření na narušení statiky museli hasiči povolat statika, aby stav domu posoudil, k zásahu se přidalo i lezecké družstvo brněnských hasičů z Lidické. Tři obyvatele zatopeného domu pak museli evakuovat.

Letos hasiči vyjížděli k sedmi autonehodám

Svátky se nevyhnuly ani autonehodám. Oproti loňsku se počet nehod zvýšil o dvě události. „Vánočním svátkům se nevyhnuly ani dopravní nehody. K těm jsme vyjížděli celkem sedmkrát (v roce 2019 pětkrát). Při těchto nehodách se zranily tři osoby. V žádném ze sedmi případů jsme osoby z vozidel nemuseli vyprošťovat." přiblížil mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jmk

Štítky Hasiči, požár, autonehoda, jmk, potrubí, nehoda, silniční dopravní nehoda, svátek, Štědrý den, Jihomoravský kraj, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes svátky vyjížděli hasiči k osmdesáti zásahům, řešili autonehody, zatopený sklep i požár. Ten si vyžádal jeden lidský život  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.