Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jižní Morava je oficiálně nejoblíbenějším krajem v České republice

PR článek

Jižní Morava ovládla po několika letech jasné převahy Jihočeského kraje anketu Kraj mého srdce. Jihomoravský kraj přitom dominoval v devíti z deseti hodnocených kategorií, konkrétně získala 5 zlatých, 3 stříbrné a 1 bronzovou medaili.

Anketa Kraj mého srdce se letos pořádala již posedmé. Jejím cílem je zmapovat a meziročně srovnávat, jak jsou kraje oblíbené mezi návštěvníky a kde v nich chtějí hosté trávit svůj volný čas. „Z hlediska návštěvnosti českých krajů je Jihomoravský kraj na druhém místě po Praze, ale jižní Čechy nám každoročně šlapou na paty. Vítězství v této anketě upevňuje naši pozici a je skvělým ohodnocením práce všech, kteří se v kraji věnují cestovnímu ruchu,“ zhodnotila výsledek ankety ředitelka Centrály cestovního ruchu-Jižní Morava Pavla Pelánová.

Jihomoravský kraj získal prvenství v kategoriích: letní dovolená, pěší turistika, cykloturistika, folklor a tradice a výlety s dětmi.

Zatímco některé regiony, jako Kraj Vysočina a Moravskoslezský kraj, své předchozí pozice neobhájily, velký vzrůst zájmu veřejnosti zaznamenal Olomoucký kraj a na medailových pozicích si polepšily kraje Liberecký i Zlínský. Podle organizátorů se v hlasování výrazně projevil také regionální patriotismus.

Pořadí krajů: Jihomoravský, Jihočeský, Liberecký, Zlínský, Olomoucký, Vysočina, Moravskoslezský, Královéhradecký, Karlovarský, hlavní město Praha, Pardubický, Středočeský, Plzeňský a Ústecký.

Anketu Kraj mého srdce vyhlašuje redakce KAM po Česku, ve spolupráci s veletržní správou ABF EXPO PRAHA, pod záštitou Asociace krajů České republiky. Hlasování trvalo od listopadu 2018 do 31. ledna 2019. Celkem se ankety zúčastnilo 17 238 osob. 

Foto Centrála Cestovního Ruchu - Jižní Morava | Zdroj s použitím TZ

Štítky jižní morava, Jihomoravský kraj, kraj mého srdce, centrála cestovního ruchu jižní morava, ccrjm, soutěž, vítězství, Česko, anketa, Jihočeský kraj, Praha, Kraj Vysočina, Moravskoslezský kraj, Olomoucký kraj, Liberecký kraj, Světová výstava

Jižní Morava je oficiálně nejoblíbenějším krajem v České republice  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.