Středa, 2. července 2025, 09:40
Kolik jídla končí v koši? Výzkumnice z Mendelovy univerzity prohledaly popelnice v Brně i Praze. Odpověď na otázku, kde lidé jídlem plýtvají více, není ale úplně jednoduchá. Z nejnovějších dat vyplývá, že v luxusních čtvrtích se víc vyhazují hotová...
Úterý, 1. července 2025, 12:00
Vysoké teploty zvyšují riziko otravy z jídla. Odborníci radí, jak zdravotním nešvárům předejít. Klíčovou roli hraje i způsob nakupování a samotné skladování potravin ve spížích.
Čtvrtek, 26. června 2025, 16:00
Se začátkem letních prázdnin do Česka dorazí tropická vedra, která přinesou nejen radosti, ale i starosti. Právě v létě je totiž třeba zvýšit opatrnost a dávat si pozor jak na sebe, tak na své blízké.
Úterý, 24. června 2025, 15:00
Soutěž Regionální potravina, pořádaná Ministerstvem zemědělství, každoročně oceňuje zemědělské a potravinářské výrobky, které vynikají kvalitou, původem surovin a vazbou na region. Ocenění představuje nejen prestižní značku kvality, ale také je...
Úterý, 24. června 2025, 07:00
Veterinářky našly na Starém Brně řeznictví s bourárnou, ve kterém skladovali zkažené maso neznámého původu. Šlo o desítky kilogramů vepřového a drůbežího. Majitel maso skladoval ve špíně, bylo plesnivé a oslizlé. Nyní mu hrozí pokuta až ve výši...
Nebyly nalezeny žádné profily.