Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VOLBY 2022: Povedeme jednání se všemi, hlásí o výsledcích z Brna Schillerová

Velký úspěch zažívají babišovci v moravské metropoli, kde prakticky od zahájení sčítání drží druhé místo hned za občanskými demokraty. Šéfka jihomoravské organizace ANO a bývalá ministryně financí Alena Schillerová řekla, že s výsledky je spokojená a plánuje jednání s případným vítězem voleb.

Anaři se drží v moravské metropoli na druhé pozici. Uskupení, jenž vede René Černý, se drží po celou dobu sčítání nad dvaceti procenty. Sečteno je v současné době zhruba 70 procent hlasů. „Zatím jsme na druhém místě v Brně. Chceme se sejít se všemi stranami. Pro nás je důležité podílet se na vládnutí v Brně,“ řekla Alena Schillerová v brněnském štábu ANO.

Podle Schillerové panuje s výsledky na jižní Moravě velká spokojenost. Politická formace, jíž vede Andrej Babiš, slaví úspěchy ve všech okresních městech. Vyhrálo ve Vyškově, Břeclavi a na dosah má vítězství ve Znojmě i Blansku. Navíc se dostali do druhého kola všichni čtyři kandidáti do Senátu včetně bývalého brněnského primátora Petra Vokřála.  Dalšími jsou Bořek Semrád, Antonín Žirovnický a Ladislava Brančíková. 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Pařízková

Štítky Brno, Volby, Komunál, Schillerová, Alena Schillerová, ANO 2011, ODS, René Černý, Andrej Babiš, Petr Vokřál, Bořek Semrád, Antonín Žirovnický, Ladislava Brančíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2022: Povedeme jednání se všemi, hlásí o výsledcích z Brna Schillerová  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.