Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hašek: ČSSD musela svůj hořký kalich posledních osmi let dopít do dna

ČSSD musela svůj hořký kalich posledních osmi let dopít až do dna, řekl k vypadnutí strany ze Sněmovny někdejší místopředseda ČSSD Michal Hašek. Podle něj musí strana začít od nuly a trpělivě získávat důvěru voličů. Volby vyhrála koalice Spolu před hnutím ANO. Do Sněmovny se dostala ještě koalice Pirátů a STAN a také SPD, naopak pod pětiprocentní hranicí zůstala kromě ČSSD i KSČM a do Sněmovny se nedostala ani Přísaha, jíž průzkumy dávaly největší šanci z neparlamentních uskupení.

ČSSD vypadla ze Sněmovny jako nejstarší strana. „Mrzí mě to, na druhou stranu platí, že od neparlamentní strany odpadnou pijavice a zůstanou srdcaři a ti, kterým jde opravdu o myšlenky sociální demokracie a o levicovou politiku," uvedl Hašek.

Připomněl, že za rok budou komunální a senátní volby. „ČSSD bude mít příležitost složit první reparát, velmi pravděpodobně v době, kdy bude mít Česká republika pravicovou vládu. Nic však nepřijde samo, ČSSD musí začít od nuly a trpělivě získávat důvěru lidí," dodal Hašek.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky ČR, volby, sněmovna, ČSSD, Jihomoravský, Hašek, Michal Hašek, Poslanecká sněmovna ČR, KSČM, ANO 2011, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie, Starostové a nezávislí, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hašek: ČSSD musela svůj hořký kalich posledních osmi let dopít do dna  |  Volby  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.