Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Ve městě vyroste nová sportovní hala za 50 milionů

Od léta má v Brně vedle hokejových Hal dětí a mládeže za Lužánkami fungovat sportovní hala pro sálové sporty za téměř 50 milionů korun. Původně zde měla stát curlingová hala, investor HT Group ale změnil plány. V hale najdou zázemí florbalisté Bulldogs Brno.

„V hale bude hřiště na florbal a futsal a tribuna zhruba pro 200 diváků,“ řekl předseda představenstva Petr Hromek.

Stavba vzniká jako nízkoenergetická, protože k vytápění se bude používat odpadní teplo, které vzniká při chlazení ledu ve vedlejších halách.

Projekt curlingové haly investor opustil ve chvíli, kdy zjistil, že Brno chystá stavbu dráhy u hokejové haly na Úvoze. „V tu chvíli ztratila curlingová hala smysl,“ doplnil Hromek.

V prosinci tak začala stavba sportovní haly, hotová má být do konce letošního června a od léta už se do ní mají přesunout sportovci. „Dohodli jsme se s florbalisty Bulldogs Brno, kteří budou hlavním nájemcem,“ řekl Hromek.

Florbalisté Bulldogs zde najdou dvacet let po vzniku klubu zázemí, které jim dosud chybělo. Mužský extraligový tým sice zůstane v hale Vodova, ostatní týmy se však sestěhují na jedno místo.

„V Brně je léta nedostatek hal. Děti trénovaly v různých tělocvičnách a turnaje jsme pořádali v okolí Brna, protože v Brně nebylo o víkendu místo. Konečně se dostaneme zázemím na úroveň ostatních halových profesionálních sportů a všechny týmy můžou víc trénovat," řekl prezident klubu Miroslav Mikšl.

„Dohodli jsme se i s některými dalšími brněnskými oddíly, které také jezdily hrát zápasy mimo Brno. Pro nás je nová hala velká šance a dokážeme ji téměř plně obsadit jen florbalem,“ dodal Mikšl.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bulldogs.cz

Štítky sportovní hala, stavba, nová, Brno, Bulldogs Brno, florbal, HC Kometa Brno, florbalista, HT GROUP, a.s., Lužánky, Petr Hromek, Yale Bulldogs

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve městě vyroste nová sportovní hala za 50 milionů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.