Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Robert Šenkýř vítězem třídy do 3500ccm

První místo ve třídě do 3500ccm a neuvěřitelné čtvrté místo v absolutní klasifikaci obsadil brněnský tým Šenkýř Motorsport v nedělním závodě FIA zóny Střední Evropy na Hungaroringu.

Robert Šenkýř zajel na slabším BMW M3 E36 GTR již v kvalifikaci překvapivý šestý čas a po startu ze třetí řady tak ještě o dvě příčky vylepšil své startovní postavení.

V závodě s hromadnou havárií na startu a safety car fází Šenkýř vydělal na velmi dobrém startu, po kterém se dostal dokonce na druhé místo absolutně. Po trestu a průjezdu boxy Konopky na Saleenu Šenkýř ještě pět minut před koncem chvíli i absolutně vedl.

„Byl to neuvěřitelný závod. Vzpomněl jsem si na své nejlepší vrchařské časy a perfektně odstartoval. Ještě do první zatáčky jsem získal čtyři místa a vjížděl jako druhý absolutně. Jel jsem si ale hlavně pro vítězství ve třídě. Velký dík patří mému týmu za perfektní přípravu a naladění auta, na mě už zbylo to jen dobře odřídit,“ řekl bezprostředně po závodě spokojený Šenkýř.

Tým Šenkýř Motorsport hned po závodě odjíždí do Německa na testování podvozku své nové zbraně – BMW M3 E92 3500 GTR.

„S novým autem jsme chtěli vyrazit již na Hungaroring, ale nestihli jsme vše řádně dotestovat. O to víc nás nabudil výsledek se starším a těžším M3 E36 GTR. Nové auto je o čtyřicet kilo lehčí a o šedesát koní výkonnější, zato ale s úplně novou konstrukcí podvozku. Jsem realista a vím, že bude chvíli trvat, než vše vychytáme. Ale je to nová výzva a moc se těšíme,“ nastínil plány jezdec a šéf týmu Šenkýř.

Tisková zpráva Šenkýř Motorsport

Štítky Robert Šenkýř, vítěz, 3500ccm, Hungaroring, Šenkýř Motorsport, motorsport, střední Evropa, BMW M3, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Robert Šenkýř vítězem třídy do 3500ccm  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.