Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

IMOS uspěl v euroligovém utkání s Šoproní

V pořadí sedmém euroligovém kole uspěly basketbalistky brněnského IMOSu proti soupeřkám ze Šoproně. Maďarský celek porazily v hale Rosnička 71:69, a udržely si tak naději na postup ze skupiny. Do utkání zasáhlo osm hráček.

„Je to velmi cenné vítězství, holky zabojovaly. Během zápasu se vždy projeví, když je málo hráček. Snažili jsme se střídat, aby holky v závěru vydržely, ale vždy to bylo na úkor dotažení skóre ze strany soupeřek. V jeden moment to přesto mohlo být i o 15 bodů. I proto mě trochu mrzí závěr, ve kterém jsme neměli dopustit tři body, měli bychom tak právě s Šoproní vyrovnanou bilanci bodů z obou zápasů. Holky si ale to vítězství zaslouží,“ hodnotil utkání trenér IMOSu Jan Bobrovský.

Kvůli nedostatku podkošových hráček museli trenéři stáhnout z křídla na pozici pivotky Peckovou. Pomohla nájezdy do hráček, a přispěla také proměněnými trestnými hody, v nichž celý tým s celkovou 93% úspěšností exceloval. Výbornou práci na hřišti odvedla i kapitánka Anna Jurčenková, která dosáhla na double-double za 16 bodů a 15 doskoků. „Byl to velmi těžký zápas a děkuji holkám, že jsme zabojovaly a zvládly to i v trochu užší sestavě, než jsme zvyklé. Na konci nám pomohlo, že jsme doskakovaly i střílely. Soupeřky měly nízkou úspěšnost trestných hodů a i celkově málo bodovaly zpod koše, což nás drželo stále ve hře. Měly jsme totiž mnoho ztracených míčů, což mohly potrestat. Podařilo se nám to ale udržet a jsme velmi rády za důležité vítězství,” hodnotila zápas kapitánka.

BK IMOS Brno – Uniqa Euroleasing Šoproň 71:69 (22:14, 18:17, 15:18, 16:20)

IMOS: Jurčenková 16, Key 15, Hanušová 15, Pecková 11, Jalčová 10 Šoproň: Hawkins 29, Fegyverneky 18, Ciglar 7, Krnjic 5

V lednu nyní čeká brněnský tým náročný program. Kromě euroligových duelů na hřištích soupeřek zahájí nadstavbovou část Ženské basketbalové ligy. V sobotu 18. ledna zajíždí na palubovku USK Praha.

Štítky basketbal, brno, imos, Sopron, euroliga, Anna Jurčenková, Jan Bobrovský, USK Praha, BK IMOS Brno, Šoproň Basket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

IMOS uspěl v euroligovém utkání s Šoproní  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.