Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

BK IMOS čeká dnes v Maďarsku úvodní utkání Euroligy

Během včerejšího dopoledne odcestovaly basketbalistky IMOSu Brno do maďarského města Győr, kde je čeká dnes od 18 hodin zahajovací duel ženské Euroligy. Brňanky si pro letošní ročník stanovily jasný cíl a to postup do play-off. A Győr rozhodně mezi favority nepatří.

„Proti maďarským soupeřkám se nám ale hrálo v Evropské lize vždy špatně. Jejich charakteristickým znakem je tvrdá a agresivní obrana. Taktika Maďarek je založena na neustálém pohybu a dobré střelbě z tříbodového prostoru. Víme, že nás v Maďarsku čeká bouřlivé prostředí,“ nechal se slyšet před odjezdem na internetových stránkách klubu trenér Jan Bobrovský.

V dosavadním průběhu domácí ligy BK IMOS Brno ze sedmi zápasů jen jednou prohrál a to na palubovce USK Praha. V odvetném zápase v hale Rosnička Brňanky už ale s přehledem nad pražským týmem zvítězily a nyní vévodí průběžnému ligovému pořadí.

Tým Hat-Agro UNI Győr se v minulé sezóně do nejvyšší evropské soutěže dostal poněkud kuriózně. Tradiční účastník Pécs zkrachoval, Győru se tak naskytla možnost krajanky zastoupit a klub pochopitelně této příležitosti využil. Svou pouť Evropskou ligou ale skončil s bilancí 3-11 už v základní části. V tomto ročníku maďarské ligy Győr s bilancí 5-0 zatím nepoznal porážku.

„Mají velice slušné maďarské hráčky a čtyři cizinky. Mezi nimi je americká pivotka, jedna rozehrávačka z Austrálie a druhá z Německa a také Lotyška Kublinová, která je basketbalovou cestovatelkou. Je sice pomalejší, ale výborně střílí zdálky,“ prozradil o soupeřkách kouč Bobrovský.

Úvodní představení brněnských hráček v letošním ročníku Euroligy můžete sledovat živě na stanici Sport 1.

Foto: Martin Pazdera, www.bkzabiny.eu

Štítky Euroliga, Hat-Agro UNI Győr, BK IMOS Brno, 1. kolo, Maďarsko, Brno, Jan Bobrovský, USK Praha, Martin Pazdera, Německo, Austrálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

BK IMOS čeká dnes v Maďarsku úvodní utkání Euroligy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.