Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Senzace na úvod. Šafářová se Strýcovou vyřadily sestry Williamsovy

O tenisovou senzaci se na hrách v Riu de Janeiro postaraly Lucie Šafářová a Barbora Strýcová. Česká dvojice vyřadila v prvním kole čtyřhry trojnásobné olympijské vítězky americké sestry Serenu a Venus Williamsovy 6:3 a 6:4.

Americká sesterská dvojice dokázala ovládnout deblový turnaj na OH v Sydney, Pekingu i Londýně, ale snaha o čtvrté olympijské zlato pro Williamsovy skončila nečekaně brzy zásluhou českého páru. Šafářová výborně returnovala, Strýcová řádila na síti a nasazené jedničky vyřadily po skvělém výkonu za hodinu a 33 minut.

"Sedlo nám všechno a v důležitých momentech Lucka vytáhla skvělé returny, že jsem tam mohla na síti jít. Je to nádherné," zářila Strýcová. "Bylo to fajn. Věděly jsme, že musíme hrát agresivně a jestli je chceme porazit, tak toho musíme jít i za cenu chyb, rizika, a sedlo nám to. Hrály jsme výborně," dodala Šafářová.

"Určitě si vítězství nad Serenou a Venus hodně ceníme, ale musíme zůstat při zemi. Čekají nás další těžké zápasy. Jede se dál," řekla Šafářová.

Původně přitom měla Šafářová hrát v Brazílii čtyřhru s Karolínou Plíškovou, jenže ta se účasti vzdala kvůli obavě z viru zika. V druhém kole české tenistky narazí na Kanaďanky Eugenii Bouchardovou a Gabrielu Dabrowskou. "Na olympiádě se namíchaly dvojice, které spolu běžně nehrají. Jako třeba my dvě," smála se Šafářová a Strýcová dodala: "Přesně! Takže musíme dát na Kanaďanky bacha."

Sestry Williamsovy dnes prohrály na olympijské půdě vůbec první společný zápas. Z grandslamů mají 14 deblových trofejí, zatím poslední vybojovaly před měsícem ve Wimbledonu. Naopak české tenistky na OH dosud nevyhrály žádný deblový zápas s jinými spoluhráčkami.

Zdroj: ČTK

Štítky Lucie Šafářová, Venus Williamsová, Barbora Strýcová, olympijské hry, Rio de Janeiro, Londýn, Peking, Sydney, Wimbledon, Eugenie Bouchardová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senzace na úvod. Šafářová se Strýcovou vyřadily sestry Williamsovy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.