Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Olomouc přivítá 14. půlmaraton. RunCzech láká i na rodinné běhy a novou pětku

PR článek

Prožít aktivní sobotu a poznat krásy Olomouce z nové perspektivy. To je možné 15. června, kdy zde RunCzech pořádá už 14. půlmaraton. A to není jediné lákadlo. Program je totiž bohatší, než kdy dřív. Nebudou chybět ani rodinné běhy a novinkou je závod na pět kilometrů. Z celé akce se tak stává plnohodnotný běžecký festival.

Mattoni 1/2Maraton v Olomouci odstartuje v 19 hodin z Horního náměstí, které bude centrem celé akce, jelikož odtud povedou všechny závody a nacházet se tu bude i technické zázemí a partnerské stánky. Trať 21kilometrového závodu povede historickými uličkami města, ale závodníky zavede i do širšího centra.

Projekt EuroHeroes

Půlmararton v Olomouci je součástí projektu EuroHeroes, který má za cíl podporovat evropské atlety. Letos už se v rámci EuroHeroes běželo v Karlových Varech a v Českých Budějovicích. Hlavní favoritem bude Němec Sebastian Hendel, který v Budějovicích triumfoval a obhajuje celkové prvenství.

Mezi ženami chce na výhru zaútočit Lilia Fisikovici z Moldavska, která aktuálně vede celkové pořadí EuroHeroes. Na startu ale bude i Maryna Nemchenko, která triumfovala v Českých Budějovicích, kde navíc překonala evropský rekord trati.

Njvýraznějšími českými závodníky a závodnicemi budou Jiří Homoláč, Petra Kamínková, Tomáš Křivohlávek nebo Tereza Jagošová.

Nový závod a rodinné běhy

Pro ty, kteří si netroufnou na celých 21 kilometrů, je připraveno několik alternativ. V rámci půlmaratonu si mohou zaběhnout ve čtyřech štafetu, nebo ve dvou 2Run. Zamířit ale také mohou na nový závod Šantovka 5 km Běh, který povede z Horního náměstí centrem města. Startuje už v 9 hodin a otevře tak celý den a běžecký festival.

Zasportovat si budou moct i rodiny s dětmi. V 17 hodin startuje oblíbená dm rodinná míle, kterou mohou děti běžet, nebo odjet na odrážedle či na kole. Rodiče zase můžou vzít ty nejmenší i do kočárků. Po rodinné míli následuje dm bambini run, jehož kapacita je už naplněna.  Zde jsou děti od dvou do sedmi let rozřazeny podle věku na trasy 100, 150 a 200 metrů. Všichni dostávají také tričko a po doběhnutí čokoládovou medaili.

Součástí závodů je i Marathon Music Festival. Všechny běžce tak poženou dopředu hudební vystoupení, která budou rozmístěna po trati.

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomouc přivítá 14. půlmaraton. RunCzech láká i na rodinné běhy a novou pětku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.