Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Do ledové Dyje naskákali otužilci. Ve vodě plavali a závodili

Kolem 80 otužilců plavalo na různých tratích v řece Dyji v Břeclavi, která měla 2,5 stupně. Část plavců zdolala nejdelší kilometrovou trať s neoprenem a ploutvemi. Nejrychlejší čas měl René Vašíček z oddílu Skorpen Přerov, který tak obhájil loňské vítězství. Závodům přihlíželo odhadem tisíc diváků.

Letos se uskutečnil 48. ročník závodu otužilců. Plavali na tratích 100, 200, 500 metrů, 750 metrů a kilometr, kde se utkali jak plavci v neoprenu s ploutvemi, tak zimí plavci bez ploutví a neoprenu pouze v plavkách. „Dříve kilometr zimní plavci neplavali, protože je stanovený limit 22 minut, po kterém by mohl nastat kolaps organismu a mohli by se utopit. Předtím by to nestihli, ale jak teď voda tekla rychleji, limit zvládli. Za celé závody nikdo nevzdal a všichni doplavali. Nikdo neměl zranění," uvedl Milan Vojta z pořádajícího břeclavského klubu Nautilus.

Nejrychlejší na kilometru s ploutvemi byl stejně jako loni Vašíček, letos se díky rychlejšímu průtoku jeho čas zrychlil. Loni měl devět minut a 36 vteřin, letos osm minut a 43 vteřin. Nejmladší plavkyní byla šestnáctiletá Justýna Krumpholzová z Přerova, která se zároveň stala nejrychlejší ženou a na kilometr s ploutvemi byla i mezi muži čtvrtá. Nejstarším účastníkem byl dvaapadesátiletý František Chrástek z Uherského Hradiště.

I když bylo sedm stupňů nad nulou, počasí plavcům nepřálo. „Byla mlha a sychravo. My jsme neviděli ani celý průběh závodu. Přitom nám přijeli závodníci ze Slovenska a říkali, že u nich je azuro," dodal Vojta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook/Město Břeclav

Štítky Břeclav, Dyje, Otužování, Plavání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do ledové Dyje naskákali otužilci. Ve vodě plavali a závodili  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.