Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařskou sezonu kazí mrznoucí přeháňky, říkají jihomoravští vlekaři

Lyžařskou sezonu v Jihomoravském kraji v tomto týdnu kazí mrznoucí přeháňky. Podle provozovatelů vleků je ale návštěvnost svahů dobrá. Vleky pro lyžaře i snowboardisty někde pojedou i na Štědrý den dopoledne. Oznámili to provozovatelé lyžařských areálů.

Od pátku minulého týdne se lyžuje v Olešnici na Blanensku, svah je podle Jiřího Kotlána z areálu v perfektní kondici. V provozu jsou všechny vleky včetně pomy, která minulý víkend ještě nejela. Na svahu leží kolem 45 centimetrů sněhu. „Trochu nám kazí radost místy mrznoucí přeháňky. Hlásí také teplejší počasí, ale případná obleva by nás neměla ohrozit, sněhu máme dostatek," uvedl Kotlán. Středisko nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív. Na Štědrý den se ale bude lyžovat od 9:00 do 14:00, od den později od 9:00 do 19:00.

V nedalekém Hodoníně u Kunštátu se lyžuje od víkendu, na svahu leží kolem 50 až 60 centimetrů sněhu. „Trochu nám ale nepřeje počasí, přecházejí tu mrznoucí dešťové přeháňky, což někoho může od lyžování odradit. Ale návštěvnost je zatím velmi dobrá, zájem je," uvedl za areál Vlastimil Jílek. Areál leží na východním okraji Českomoravské vysočiny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Pro lyžaře tu na letošek nachystali novinku v podobě nové boční trasy, vede směrem od hlavní sjezdovky velkým obloukem. Ta ale ještě není zasněžená. „Sníh je nachystaný na hromadách, ale ještě čekáme, zda nepřijde výraznější obleva, aby nám to po rozhrnutí zase rychle neodtálo," uvedl Jílek. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív. Na Štědrý den se bude lyžovat od 8:00 do 14:00, o den později mezi 9:00 až 20:00.

Lyžuje se i v Němčičkách na Břeclavsku, kde mají na svahu položený umělý povrch, který umožňuje lyžování i za nepříznivého počasí. Svah je ale nyní zasněžený celý, leží na něm kolem 30 centimetrů sněhu. „Zájem o lyžování je, svah je dobře připravený. Lyžujeme každý den do 16:00, ale není problém to protáhnout a pokračovat za umělého osvětlení," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Na Štědrý den bude zavřeno.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařskou sezonu kazí mrznoucí přeháňky, říkají jihomoravští vlekaři  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.